24 Οκτωβρίου 2019

Δεινόσαυροι και τέρατα των θαλασσών: Έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Την Τετάρτη 30/10/2019 , το Σχολείο μας θα επισκεφτεί το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας θα επισκεφτούν:

1) Την  έκθεση «Δεινόσαυροι και τέρατα των θαλασσών» η οποία είναι διαδραστική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της θαλάσσιας ζωής από την προϊστορική περίοδο μέχρι σήμερα. Η έκθεση φιλοξενεί πολλά διαφορετικά είδη ρομποτικών τεράτων, σε πραγματικά μεγέθη. Με τις κινήσεις, τα χρώματα, τις υφές και τους ήχους τους, θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές από την «πραγματική ζωή» αυτών των τεράστιων δεινοσαύρων της θάλασσας. Η επιστημονική ομάδα που επιμελήθηκε την έκθεση, με επικεφαλής Αργεντινούς παλαιοντολόγους πρόσεξε ως και την τελευταία λεπτομέρεια, ώστε να είναι όσο πιο ρεαλιστική γίνεται.
Χάρη στην τεχνολογία των animatronics, έχει δημιουργηθεί ένας παιχνιδιάρικος και ταυτόχρονα διδακτικός περίπατος ανάμεσα στα ισχυρά θαλάσσια πλάσματα, που κάποτε κυβερνούσαν τα βάθη των ωκεανών. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πόσο εκπληκτικός ήταν ο αρχέγονος κόσμος των ωκεανών και να εντοπίσουν τις ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των σύγχρονων θαλάσσιων ζώων και των προγόνων τους.



 2) Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την νέα εντυπωσιακή τρισδιάστατη ταινία «Ταξίδι στον Κόσμο των Δεινοσαύρων» που προβάλλεται στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας του Ελληνικού Κόσμου.

Η ταινία «Ταξίδι στον Κόσμο των Δεινοσαύρων» μας ακολουθεί το φαντασμαγορικό ταξίδι ανακάλυψης ενός πατέρα και της έφηβης κόρης του Λούσι, οι οποίοι εξερευνούν τον πλανήτη από Εποχή, σε Εποχή και από ήπειρο, σε ήπειρο, αναζητώντας στοιχεία για την προέλευση των πουλιών από τους δεινοσαύρους! Οι πρωταγωνιστές μας ταξιδεύουν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους παρέα με επιβλητικά σμήνη από Πτερόσαυρους, Μικροράπτορες, Ραμφόρρυγχους, Αρχαιοπτέρυγες και εξερευνούν εκτάσεις γεμάτες με κολοσσιαίους γίγαντες όπως ο Τρικεράτωψ, ο Ιγκουανόδοντας, ο Γιγανοτόσαυρος, ο Δεινόνυχος, ο Αργεντινόσαυρος, που θεωρείται ίσως ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος που πάτησε ποτέ στη γη, και άλλα πολλά είδη.

 Στη διάρκεια του ταξιδιού τους θα περάσουν από τροπικά δάση, θα σκαρφαλώσουν σε παγωμένες οροσειρές, θα διασχίσουν προϊστορικές θάλασσες, θα πηδήξουν σε τεράστιες στοές. Στο τέλος, θα γίνουν μάρτυρες της κατακλυσμιαίας τελευταίας μέρας των δεινοσαύρων πάνω στη γη: όταν ο τεράστιος αστεροειδής, που προσέκρουσε πάνω στον πλανήτη, προκάλεσε το ντόμινο της εξαφάνισης αυτών των τρομερών πλασμάτων.

Η νέα ταινία ΘΟΛΟΥ, που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζει με εύληπτο και συνάμα συναρπαστικό τρόπο στους θεατές εκπαιδευτικά θέματα όπως: την μετατόπιση των ηπείρων, την κίνηση των αστεριών, τη φύση των αστεροειδών και φυσικά διάφορα είδη δεινοσαύρων και την εξέλιξή τους.
 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΙΤΣΟΥ