04 Οκτωβρίου 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ- 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ



Ημέρα αγάπης και ευαισθητοποίησης για όλα τα ζώα .
Από το 1931 που γιορτάστηκε για πρώτη φορά, η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα, η γιορτή καθιερώθηκε και αφορά όλα τα ζώα. Ο εορτασμός της, στις 4 Οκτωβρίου τιμά τη μνήμη του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία, ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.
Ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση ότι και στο Παρίσι, μετά από το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες και την Οτάβα αποφασίστηκε να τιμηθούν τα ζώα που πέθαναν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο με ένα μνημείο στην καρδιά της πόλης. 

Παρίσι: Μνημείο για τα 11 εκατ. ζώα που σκοτώθηκαν στον Α’ Παγκόσμιο

Τα ζώα που έπεσαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο εκτιμάται ότι ξεπερνούν τον πληθυσμό της Ελλάδας: περίπου 11 εκατομμύρια άλογα, γαϊδούρια και μουλάρια, αλλά και 100.000 σκυλιά και 200.000 περιστέρια. «Στόχος μας είναι αυτά τα ζώα να αποκτήσουν εθνική αναγνώριση για τα δεινά που υπέστησαν κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου» δήλωσε στο κανάλι France 24 η Amandine Sanvisens, πρόεδρος της Ένωσης Ζώων του Παρισιού Ζοopolis.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...