05 Μαΐου 2018

ΕΝΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΜΕ ΓΥΑΛΙΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΡΑ … ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ!!!


Έγινε κι αυτό … Το πρόγραμμα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» του Σχολείου μας και συγκεκριμένα οι μαθητές της Γ΄ τάξης   ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις με έναν … δράκο που ψάχνει καθαρά νερά.
Τρομερά και φοβερά πράγματα συμβαίνουν. 
To eTwinning έργο «Ένας Δράκος με Γυαλιά Ψάχνει Καθαρά Νερά» που υλοποιείται από 21 σχολεία τριών Ευρωπαϊκών χωρών και συμμετέχει και το 2ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου,  ενώθηκε με το πρόγραμμα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» και τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά.
Στη λίμνη Υλίκη βρέθηκε ο δράκος του Νηπιαγωγείου. Τον ακολουθήσαμε κι εμείς, τον περιθάλψαμε όταν χρειάστηκε,αλληλογραφήσαμε με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και μελετήσαμε τη λίμνη του τόπου μας, την Υλίκη. Γιατί ως ενεργοί πολίτες ενημερωνόμαστε και  ενδιαφερόμαστε για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.
 Η όμορφη συνεργασία μας επισφραγίστηκε με μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, την Πέμπτη 3Μαΐου. Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη ήταν και η εκδρομή λήξης του Νηπιαγωγείου. 
Το Δημοτικό να μην ανησυχεί δεν έχουμε φτάσει στην τελική εκδρομή!!! 
ΞΕΚΙΝΑΜΕ !!!
ΣΤΑΣΗ 1η 
ΑΣ ΔΩ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ;
ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ...
 Η Υλίκη βρίσκεται στη λεκάνη που σχηματίζουν τα βουνά Πτώο, Σφίγγιος και Κτυπάς ή Μεσσάπιος. Τροφοδότες ποταμοί της είναι κυρίως ο βοιωτικός Κηφισός και ο Μέλας, αλλά την ενισχύουν και άλλα μικρότερα υδάτινα ρεύματα από τα βουνά που την περικλείουν. Έχει πολύ ακανόνιστο σχήμα, με πολυσχιδείς και βραχώδεις όχθες. Η επιφάνειά της αγγίζει τα 23 τετραγωνικά χιλιόμετρα. 
Είναι η 9η λίμνη της χώρας σε μέγεθος και έχει μέγιστο βάθος 50 μέτρα. Οι όχθες της στερούνται έχουν ελάχιστη βλάστηση, και μόνο λίγη μεσογειακή μακία προσδιορίζει το περίγραμμα της λίμνης. Έχει διαπιστωθεί ότι στον βυθό της ζει το ενδημικό είδος καλαμίθρα, το οποίο το βρίσκουμε μόνο εδώ σε όλα τα Βαλκάνια. Στα νερά της κολυμπούν επίσης κυπρίνοι που έχουν εμπλουτισθεί από γόνο. Κατά τους χειμερινούς μήνες φιλοξενεί και αρκετό αριθμό πουλιών που έρχονται να ξεχειμωνιάσουν. Μία διώρυγα μήκους 2,5 χιλιομέτρων τη συνέδεε με την Παραλίμνη και διοχέτευε σε αυτήν τα πλεονάζοντα νερά της. 
Από το 1959 άρχισε να λειτουργεί σύνδεση παροχής νερού στην τεχνητή Λίμνη του Μαραθώνα από τη Λίμνη Υλίκη, καθώς η μεγάλη πληθυσμιακή ανάπτυξη της πρωτεύουσας καθιστούσε πλέον ανεπαρκή την ύδρευσή της αποκλειστικά από την πρώτη. Και πάλι όμως η αύξηση του πληθυσμού των Αθηνών ξεπέρασε τις δυνατότητες των δύο λιμνών, ώστε από το 1981 το περισσότερο νερό για την ύδρευση της ελληνικής πρωτεύουσας προέρχεται από την τεχνητή Λίμνη του Μόρνου. Η παροχέτευση των νερών της Υλίκης στη Λίμνη του Μαραθώνα γίνεται με αυλάκι και σήραγγα, και στη συνέχεια με άντληση (Μουρίκι - Βίλιζα). 
Στην περιοχή αυτή βρίσκεται και ένα γενετικά μεταλλαγμένο νερόφιδο, ένα ενδημικό κολεόπτερο και ένα ορθόπτερο, αλλά και βίδρες. Η περιοχή Υλίκης - Βοιωτικού Κηφισού - Παραλίμνης έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα "Δίκτυο Φύση 2000" στην κατηγορία Α, σύμφωνα με την οδηγία 92/93 της Ε.Ε. για την διατήρηση των φυσικών οικοτόπων. Αυτό βέβαια οφείλεται κυρίως στην Παραλίμνη η οποία παρουσιάζει μία τελείως διαφορετική εικόνα απ’ αυτήν της Υλίκης.
ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ


 ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
  
 


ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ; 
ΔΕ ΛΕΜΕ ΠΟΤΕ ΟΧΙ


ΣΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Ναός Πτώου Απόλλωνα
 Στο Σχολείο μιλήσαμε και μάθαμε ότι σε απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων από το Ακραίφνιο, κάτω από μια βραχώδη προεξοχή του όρους Πτώου, στη θέση "Περδικόβρυση", σε υψόμετρο 225 μέτρα, δίπλα από το σημερινό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, ήταν κτισμένος ο ναός του Πτώου Απόλλωνα.
  Μετά τις ανασκαφές που διενεργήθηκαν από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (1884-1891 και συμπληρωματικές αργότερα) ήρθαν στο φως τα θεμέλια του ναού, δύο στοών, μιας δεξαμενής και άλλων κτισμάτων.
Μαζί με τον ναό, λειτουργούσε και το μαντείο του θεού, που χαρακτηριζόταν "αψευδές", δηλαδή αλάθητο στους χρησμούς και "πολύφωνο", επειδή έδινε χρησμούς και σε μη Ελληνική γλώσσα. Το μαντείο αυτό ήταν ένα από τα σπουδαιότερα μαντεία της αρχαιότητας και ένα από τα έξι μαντεία της Βοιωτίας (Πτώου, Τροφωνίου, Θηβών, Αμφιαράου, Τεγύρας, Αβών). Από μία διακοπή της λειτουργίας του για 25 χρόνια (από το 335 έως το 310 πΧ.) συμπεραίνεται ότι οι Μακεδόνες μαζί με τη Θήβα κατέστρεψαν και τον ναό του Απόλλωνα.
Ο Απόλλων εδώ λεγόταν Πτώος ή Πτώιος και Ακραίφιος, ή Ακραιφιεύς. Υπάρχουν πολλές δοξασίες για το όνομα. Σύμφωνα με τον μύθο ο Απόλλωνας απέκτησε με τη Ζευξίππη δυο γιούς τον Πτώο και τον Ακραιφέα. Ο πρώτος έδωσε το όνομα του στο όρος και στον ναό του Απόλλωνα και ο άλλος στην πόλη του Ακραιφνίου.
           Άλλη δοξασία λέει πως στο βουνό έφτασε η Λητώ να γεννήσει κρυφά τον ερωτικό της καρπό με τον Δία. Ξαφνικά παρουσιάστηκε κάποιος αγριόχοιρος, η Λητώ φοβήθηκε "επτοήθει" και τότε το όρος πήρε το όνομα Πτώον. Η Λητώ, σύμφωνα με την παράδοση, μετά το Πτώον συνέχισε την αναζήτηση στα βόρεια παράλια της Κωπαΐδας λίμνης, έφθασε στην Τεγύρα του Ορχομενού, κοντά στο σημερινό Διόνυσο, όπου τελικά γέννησε τον Απόλλωνα, τον Τεγυραίο Απόλλωνα όπως τον ονόμασαν.           
           Σύμφωνα με τον Παυσανία το όρος Πτώον πήρε το όνομά του από τον Πτώο γιο του βασιλιά του Ορχομενού Αθάμαντα και της Θεμιστούς. 
Ο ναός της Προναίας Αθηνάς.
   
  Δέκα μέτρα περίπου ανατολικά του ναού είχε κτισθεί μικρός ναός της θεάς Αθηνάς διαστάσεων 4,30Χ6,70. Ο ναός αυτός της Προναίας Αθηνάς αποτελεί ένα είδος συμβολικής αντιγραφής του ναού της Προναίας Αθηνάς στους Δελφούς. Στη νοτιοδυτική γωνία του ναού του Απόλλωνα υπήρχε μια κυκλοτερής αναβάθρα για την προσπέλαση στο ναό από την ιερή πηγή.
 Τα Πτώια.     Τα Πτώϊα ήταν αγωνίσματα πνευματικού ενδιαφέροντος, που τελούνταν κάθε πέντε χρόνια. Οι αγώνες αυτοί ξεκίνησαν –ή ίσως αναδιοργανώθηκαν– το 228-226 π.Χ., σύμφωνα με διάταγμα της αμφικτιονίας και άλλες επιγραφικές μαρτυρίες. Τίποτα δε μας είναι γνωστό από την πρωιμότερη ιστορία των αγώνων, οπότε συμπεραίνεται ότι, αν διεξάγονταν και παλαιότερα, πρέπει να είχαν μόνο τοπικό χαρακτήρα και ίσως στην αρχή διοργανώνονταν προς τιμήν του λατρευόμενου ήρωα. Πολλές φορές συμμετείχαν σε αυτές τις γιορτές και πελοποννησιακές πόλεις όπως το Άργος και η Μαντινεία αλλά και πόλεις της Ασίας όπως η Έφεσος. Από μια επιγραφή πληροφορούμαστε ότι κατά τον 1ο αιώνα π.χ τελούνταν τα αθλήματα του Σαλπιστή, Κήρυκος, Ραψωδού, Ποιητή Επών, Αθλητή, και Κιθαρωδού. Τα αγωνίσματα διεξάγονταν στο θέατρο που ήταν κοντά στο ναό, ίσως στην Βόρεια πλευρά του και σε μια κυκλική ορχήστρα, τη θυμέλη, που περιβαλλόταν από ξύλινα καθίσματα για τους θεατές.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ:

 

 ΣΤΑΣΗ ΤΡΙΤΗ 
ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Αυτό είναι το γραφικό εκκλησάκι που η υπεύθυνη του προγράμματος "Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά" η κα Παπαϊωάννου Κωνσταντίνα, μας είπε πως η ανακαίνιση, η φροντίδα και η προστασία της Αγίας Παρασκευής ανήκει στα μέλη του Συλλόγου "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" η οποία αποτελείται από νέα παιδιά που εθελοντικά έχουν αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο και έχουν δώσει νόημα στη ζωή τους!!!
Στις 26 Ιουλίου που τιμάται η μνήμη της Αγίας, τα παιδιά του Συλλόγου, μαγειρεύουν σε καζάνια προβατίνα κοκκινιστή με μακαρόνια και σερβίρουν όλους τους παρευρισκόμενους. 
Φυσικά κι εμείς δεν πήγαμε απροετοίμαστοι. Ήμαστε διαβασμένοι, αφού οι μαθητές μας παρακολούθησαν το παρακάτω βιντεάκι και άκουσαν το βίο της Αγίας.

 ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΙΚ - ΝΙΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ... 
               ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
 Η λέξη «piquenique» πρωτοεμφανίσθηκε το 17ο αιώνα στη Γαλλία. Στις αρχές του 18ου αιώνα, η λέξη μεταφέρθηκε στην Αγγλία και σηματοδότησε την έναρξη ενός νέου είδους διασκέδασης, το «picnicsociety», όπου σε ένα κάλεσμα ή μια κοινωνική εκδήλωση, όλοι οι καλεσμένοι συνεισφέρανε με φαγητά και ιδέες για να πετύχει η εκδήλωση. Με το πέρασμα στο 19ο αιώνα, η σημασία της λέξης διαφοροποιήθηκε δηλώνοντας οποιαδήποτε συνεύρεση για φαγητό στο ύπαιθρο, “al fresco”, συνήθως στο δάσος, στον αγρό και γενικά στη φύση και όχι στην αυλή ή στον κήπο κάποιου σπιτιού.

3+1 λόγοι για κάνετε πικ-νικ

  1. Γιατί το συναίσθημα είναι εκπληκτικό. Δεν συγκρίνεται με καμιά ταβέρνα ή εστιατόριο που μπορεί να πάμε για φαγητό.
  2. Γιατί η επαφή με τη φύση μας ανοίγει την όρεξη και μας χαρίζει αίσθηση χαλάρωσης και ελευθερίας. Αρκεί βέβαια, να τη σεβαστούμε και να τη δούμε σαν φιλοξενούμενοι και όχι σας καταληψίες!
  3. Γιατί στο δάσος θα περπατήσετε, θα διαβάσετε, θα παίξετε με τα παιδιά σας και θα γίνετε κι εσείς παιδιά!
  4. Γιατί είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να πειραματιστείτε με υγιεινές και γευστικές νοστιμιές που θα ετοιμάσετε μόνοι στο σπίτι σας.
ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ... ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!
 ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ! 
ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ!




 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 
 ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙ
 Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΑΣ !!!
 ΚΑΙ ... ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΟΖΑ
 ΑΧ! ΤΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;
 Η ΚΥΡΙΑ Η ΚΥΡΙΑ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΜΑΣΤΕ...
 ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΧΟΙΝΑΚΙ! ΣΑΣ ΤΣΑΚΩΣΑ...

 ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ! ΜΟΥ ΓΕΛΑΤΕ;

 ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ; ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η κα. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ;
 Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ. 
Η ΑΛΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ , Η ΔΑΣΚΑΛΑ, ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ... ΠΑΛΙ !!!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; ΔΡΑΚΟΣ; 
ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ. 
ΑΧ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ... ΤΩΡΑ;
ΤΙ; ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ;
Ο ΑΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΥΛΙΚΗ  ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΔΩ;

ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΗΣΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ...
ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ...
 ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ... ΚΑΙ ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΑΣ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!!!
ΞΕΚΙΝΑΜΕ! ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΤΑΚΙΑ!!!

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ! ΩΡΑΙΑ
 Ο ΔΡΑΚΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ!!!
ΝΑ ΚΑΙ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΜΑΣ!!! ΘΑ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ κα. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ!
 ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ!!! 


 ΤΡΕΞΤΕ ΤΩΡΑ !!! ΤΕΛΟΣ ! ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΟΠΕΔΙΛΑ.

 ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ...
ΟΥΦ!!! ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΑΜΕ... ΩΡΑ ΓΙΑ ΧΟΡΟ ...
"ΜΕ ΛΕΝΕ ΤΖΟ"
ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ Γ΄ΤΑΞΗΣ



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ "ΤΟ ΡΑΒΔΙ ΤΟΥ ΛΙΜΠΟ"


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΜΕ!!!

 

 








 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ : "ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ"


ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ !!! ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΧΑΜΕ!!!

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:  eTwinning έργο «Ένας Δράκος με Γυαλιά Ψάχνει Καθαρά Νερά»
 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ : Η κα. Παπαϊωάννου Κωνσταντίνα 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΟΤΗΤΑΣ :  
"ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ"
ΣΥΝΤΟΝΟΣΤΡΙΑ : η κα. Κίτσου Κωνσταντίνα 

ΧΟΡΟ,ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΛΛΑ. 
ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ κα. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ. 
 
H μετάβαση είναι ένα ταξίδι...

Ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζονται οι
εμπειρίες που θα ζήσει το παιδί δηλώνει και το αν το ταξίδι θα είναι ενδιαφέρον ή όχι...
To ταξίδι αυτό δεν είναι μοναχικό...
ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ 
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ 
ΚΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΙΤΣΟΥ
ΤΟ Δ/ΝΤΗ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΑΛΙΑΡΤΟΥ
κ. ΠΑΝΑΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ
ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΜΠΑΘΑΝΗ
ΑΥΓΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΠΑΡΤΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΚΑΤΣΑΒΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ
ΚΙΤΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ