20 Μαρτίου 2018

Ποιος ο λόγος να έχεις χέρια αν δεν είναι για αγκαλιές;

Η αγκαλιά είναι δύναμη.
Η αγκαλιά είναι η απόδειξη της αγάπης.
Όλοι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε κάθε μέρα αγκαλιές. Και υπάρχουν και οι αριθμοί για αυτό. 4 αγκαλιές για να επιβιώσουμε, 8 αγκαλιές για να συντηρηθούμε και 12 αγκαλιές για να αναπτυχθούμε.
Η επαφή που έχουν δύο άνθρωποι όταν αγκαλιάζοντας προσφέρει μια ζεστασιά που δημιουργεί τα αισθήματα της ασφάλειας της ηρεμίας και της αγάπης. Ο εγκέφαλος μας δίνει την εντολή να εκκριθεί η πρωτεΐνη αιμογλοβίνη η οποία μεταφέρει ζωτικές ποσότητες οξυγόνου στην καρδιά και το μυαλό.
Η αγκαλιά είναι ο τρόπος να πεις Σ’ΑΓΑΠΩ χωρίς να χρειαστεί να πεις καμία λέξη.
Δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει ανάγκη την αγκαλιά. Μια αγκαλιά μπορεί αυτόματα να μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα, να μας κάνει να νιώσουμε αγαπητοί και να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι άσχημο μπορεί να μας απασχολεί.
Από την πρώτη στιγμή της ζωής μας όταν βρισκόμαστε στην αγκαλιά της μητέρας μας, η αγκαλιά είναι το πιο καθησυχαστικό πράγμα που μπορεί να μας συμβεί. Είναι το πρώτο πράγμα που επιζητάμε όλοι, από την πρώτη μας ανάσα….
Η πιο διάσημη ίσως έρευνα για το θέμα, είναι εκείνη του πανεπιστημίου Χάρβαρντ που συνέδεσε άμεσα τις αγκαλιές που έχει εισπράξει ένα παιδί με το δείκτη ευφυΐας του.
Εμείς αγκαλιαζόμαστε συνέχεια. Ίσως και σε υπερβολικό σημείο! Οι αγκαλιές μας, τα φιλιά μας και τα χάδια, προσφέρουν και στους τέσσερις αίσθημα ασφάλειας, και αυξάνουν την αυτοπεποίθηση μας. Ειδικά όσον αφορά τα κορίτσια, όπως λένε και οι ειδικοί οι αγκαλιές τις βοηθούν να αναπτύσσουν τον εγκέφαλο τους και είναι απαραίτητες για να δημιουργούν υγιείς ανθρώπινες σχέσεις.
Υπάρχουν και εκείνοι οι άνθρωποι που δείχνουν να απορρίπτουν ή ότι δεν έχουν ανάγκη αυτή την εκδήλωση στοργής. Δεν θα πιστέψω ποτέ ότι δεν το επιθυμούν. Το γεγονός ότι εκείνοι δεν έχουν μάθει να αγκαλιάζουν, δεν σημαίνει ότι δεν θα εκτιμήσουν πια αληθινή ζεστή αγκαλιά.
Ας κάνουμε κάθε μέρα αληθινές αγκαλιές. Ανοίξτε τα χέρια σας για να δείξετε την πρόθεση σας να αγκαλιάσετε. Η γλώσσα του σώματος λέει πολλά. Μπορούμε να πούμε γειά με πάρα πολλούς τρόπους, η αγκαλιά όμως είναι ο ωραιότερος τρόπος. Ας τον κάνουμε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας.
Πηγή: 4moms.gr
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ
ΚΙΤΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ