01 Φεβρουαρίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ



     Ώρα 8 το πρωί, ημέρα Τετάρτη 31.01.2018, χώρος 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου. 
    Φωνές, φασαρία, χαμόγελα και μικροί μπόμπιρες που περιμένουν με ανυπομονησία να πάρουν το δώρο τους!!Όχι ένα συνηθισμένο δώρο αλλά ένα δώρο που κέρδισαν λόγω μιας καλής τους πράξης, εξαιτίας της ευαισθητοποίησής τους προς το περιβάλλον μας.  Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων βραβεύτηκαν με μια ημερήσια εκδρομή στον ΧΥΤΑ Θήβας καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών. 
Οι υπεύθυνοι του ΧΥΤΑ μας περίμεναν με χαμόγελα, ανοιχτές αγκαλιές, μπισκότα και χυμούς!!! Η ενημέρωση που είχαμε ήταν λεπτομερέστατη.
     Με την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ τα απορρίμματα δεν εναποτίθενται πλέον σε  χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης, αλλά μεταφέρονται σε έναν σύγχρονο και οργανωμένο Χώρο Υγειονομικής Ταφής, γεγονός που συμβάλλει τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος.  Πρόκειται  για ειδικά διαμορφωμένους χώρους  στους οποίους γίνεται η ταφή των απορριμμάτων των πόλεων. Τα μη ανακυκλώσιμα υλικά λοιπόν (τοξικά, οργανικά και άλλα απόβλητα) μεταφέρονται εκεί και τοποθετούνται  με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται η ‘’διαφυγή’’ τους  στις γύρω κατοικημένες περιοχές . Αυτό επιτυγχάνεται με τη στεγανοποίηση των απορριμμάτων με τσιμέντο, χώμα, πλαστικές μεμβράνες και άλλα υλικά. 
       Το μήνυμα ήταν σαφές, όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον μας, η προστασία του πλανήτη είναι υποχρέωση μας.
     ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ                           





                         ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ






 
 ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΟΥ Γ2΄
ΚΑΤΣΑΒΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ