26 Μαρτίου 2017

Η εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων

Η Ε΄ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ" ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Φέτος, όλα τα σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου ενώνονται για να στηρίξουν ένα σχολείο στην Αφρική.
Τον Ιούνιο του 2016, 42 Ανάδοχοι Παιδιού και εθελοντές ταξίδεψαν στην Ουγκάντα με σκοπό να χτίσουν 2 αίθουσες στο δημοτικό σχολείο του χωριού Γκαλαγκάλα. Οι τάξεις ολοκληρώθηκαν αλλά κάποια παιδιά εξακολουθούν να κάνουν μάθημα κάτω από τα δέντρα. Το σχολείο χρειάζεται ακόμα δύο αίθουσες για να ολοκληρωθεί και να μπορούν όλα τα παιδιά να τελειώνουν το δημοτικό.
Το χωριό Γκαλαγκάλα βρίσκεται σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Αφρικής, στη Βόρεια Ουγκάντα, όπου για 20 χρόνια ο εμφύλιος πόλεμος στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και ισοπέδωσε κάθε υποδομή, από δρόμους μέχρι σχολεία και κλινικές. Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κατέληξαν σε καταυλισμούς για να γλυτώσουν.
Στην ActionAid θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αποκτήσουν τις δύο τάξεις, ώστε να χωράνε όλα τα παιδιά. Για αυτό το λόγο δημιουργήσαμε μια μοναδική καμπάνια που ενώνει όλα τα σχολεία στην Ελλάδα και την Κύπρο με έναν κοινό στόχο: 2 νέες τάξεις για το σχολείο στο Γκαλαγκάλα!

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε :
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο και μιλήστε στους μαθητές για το χωριό Γκαλαγκάλα και τη ζωή των παιδιών εκεί. Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το σχολείο, η δύναμη είναι στο χέρι μας!
 Αποκτήστε το βραχιολάκι της καμπάνιας
  1. Παραγγείλετε το βραχιολάκι της καμπάνιας για τον κάθε μαθητή (2€ το καθένα) συμπληρώνοντας τη φόρμα παραγγελίας που θα βρείτε εδώ ή τηλεφωνικά στο 210.92.12.321 (εσ.339), καθημερινά 10:00-17:00.
  2. Μοιράστε τα βραχιολάκια στα παιδιά.
  3. Γράψτε,στα αγγλικά,ένα μήνυμα που θέλετε να στείλετε στα παιδιά του σχολείου. Όλα τα μηνύματα θα ταξιδέψουν στο Γκαλαγκάλα μεταφέροντας μαζί τους την αλληλεγγύη των μαθητών της Ελλάδας.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ, 
ΠΑΝΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ
 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΘΕΣΕ
 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟ.
Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ16/194962/Δ2

Και η πιο μικρή δωρεά είναι πολύ σημαντική!