07 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 
η κα. Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου 
Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας των Σχολικών Πρακτικών
Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 

και η κυρία Χάλαρη Μαρία, Διδάκτορας,
 επισκέφτηκαν το Σχολείο μας, το οποίο επιλέχτηκε από όλη  τη Στερεά Ελλάδα μαζί με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας ως Σχολεία που εφαρμόζουν  καινοτόμα προγράμματα.
 Η έρευνα έχει αντικείμενο μελέτης τις καινοτόμες πρακτικές στα εκπαιδευτικά συστήματα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στόχο την ανάδειξη των καλών πρακτικών και τη μελέτη των δυσκολιών στην υλοποίηση των καινοτομιών. Είναι πρόγραμμα της Γενικής Διεύθυνσης
Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και συντονίζεται από το Public Policy and Management Institute (PPMI) στη Λιθουανία. Η έρευνα έχει τίτλο 'Study on tools and policy pointers for mainstreaming innovative pedagogies and school organisation practices: barriers and solutions’
.

Η χαρά και η τιμή όλων των εκπ/κών είναι μεγάλη !!!
Όλα τα καταφέραμε με δουλειά, πείσμα, αγάπη και σεβασμό στο παιδί αλλά και με την ουσιαστική βοήθεια του Συλλόγου γονέων και όλων εκείνων των γονιών που πίστεψαν στο όραμά μας για ένα ανθρώπινο Σχολείο, ανοιχτό στην κοινωνία που δε θα προσφέρει στείρα γνώση αλλά προσπαθεί να αναπτύξει κουλτούρα , να διαμορφώσει ενεργούς πολίτες, να καλλιεργήσει τον εθελοντισμό , την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση. 
Φυσικά στο πλάι μας ήταν και οφείλει να είναι και να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες και ο Δήμος μας, που στάθηκε αρωγός σε όλα τα Σχολεία.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ" ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΙΚΟΥΡΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ. 
Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 
ΚΙΤΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ