06 Δεκεμβρίου 2016

Η κα. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Σήμερα είχαμε την τιμή να έχουμε κοντά μας τη συγγραφέα κα. Γαλανοπούλου Γεωργία η οποία έκανε μια όμορφη και επικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄,ΣΤ΄.
Πριν λίγες ημέρες, οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ", παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα "Ο ΒΟΡΑΚΑΣ Ο  ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΑΙ Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ" και στη σνέχεια έκαναν δράσεις στις τάξεις τους οι οποίες έγιναν ... βιβλίο.



Ο σύνδεσμος για το βιβλίο (ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ)

https://drive.google.com/file/d/0B_zbDh4ktJPgVDIxc1RTTlFRM28/view?usp=sharing

Αυτό το βιβλίο σήμερα δόθηκε στην κα. Γαλανοπούλου η οποία συγκινήθηκε από τον όμορφο αγώνα των παιδιών. Τα παιδιά μίλησαν με τη συγγραφέα, προβληματίστηκαν, γέλασαν και γνώρισαν έναν εξαιρετικό άνθρωπο που εθελοντικά ήρθε στο Σχολείο μας, εθελοντικά μας χάρισε όμορφα λογοτεχνικά βιβλία και μίλησε στα παιδιά για την αξία της λέξης με τα τρία σ---σ--ς όπως αναφέρει στο βιβλίο της.

 ΣΕΒΑΣΜΟΣ : στον εαυτό μας, 
στο συνάνθρωπο,
 στο περιβάλλον.
 Ο εγωισμός, η ζήλια, η θεοποίηση του κέρδους, το συμφέρον, γενικά η μηχανοποίηση της ζωής, είναι η σκοτεινή κουρτίνα που επισκιάζει το φως του σεβασμού, τον καταπνίγει! Και διαπιστώνουμε ότι όπου λείπει ο σεβασμός, τα πάντα γκρεμίζονται, χάνονται, ούτε ερείπια δεν μένουν, μόνο η στάχτη.