08 Νοεμβρίου 2016

ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ - ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

"Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ... ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ"
Σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Σχολείο μας επισκέφτηκε η
 "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ"
Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης ιδρύθηκε το 1990 από μια ομάδα ανθρώπων με ένα κοινό όραμα: την προστασία του περιβάλλοντος από την έως τότε αλόγιστη διαχείριση των αποβλήτων, των φυσικών πόρων, του νερού και της ενέργειας. Από το 1990 η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης μέσα από ποικίλες δράσεις προωθεί την πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και γενικότερα τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων, των φυσικών πόρων, του νερού και της ενέργειας καθώς και τη βιώσιμη ανάπτυξη σε τοπικό, εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 Τα προγράμματα της ΟΕΑ αποσκοπούν στην:

  • ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και αυριανών πολιτών για ένα καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον
  • ενθάρρυνση για ενεργή συμμετοχή των ίδιων των παιδιών στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων
  • ανάπτυξη δημιουργικής και κριτικής σκέψης σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος.
Οι μαθητές του Σχολείου μας έφτιαξαν καταπληκτικές κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά  με την βοήθεια των γονιών τους κι έτσι στήθηκε μια πανέμορφη έκθεση.
ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ 
Ο ελεύθερος χρόνος που είναι σημαντικό να περνά η οικογένεια μαζί, πρέπει να είναι και ποσοτικός και ποιοτικός. Δεν αρκούν πέντε λεπτά που θα αφιερώσουν οι γονείς στο παιδί βαφτίζοντας τα «ποιοτικό χρόνο». Για να μπορέσουν τα παιδιά να επενδύσουν στη σχέση τους με τους γονείς τους και αργότερα στην εφηβεία τους να τους εμπιστεύονται και τα πιο σοβαρά τους προβλήματα, είναι απαραίτητο οι γονείς να βρίσκουν και ποσοτικό χρόνο. Οι δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν, δεν είναι απαραίτητο να απαιτούν κόστος, καθώς μπορεί για παράδειγμα να είναι μια βόλτα στο πάρκο, να ζωγραφίσουν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο χαρτόνι, να βγάλουν αστείες φωτογραφίες κλπ. Επενδύστε σε αυτές τις οικογενειακές στιγμές και δεν θα χάσετε!

Κρητικού Μαρίνα
Ψυχολόγος Υγείας- Οικογενειακή/Συστημική Σύμβουλο
Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΣ
 
 





 
 


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 







ΕΤΣΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ !!!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ...