02 Νοεμβρίου 2016

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΡΙΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ιστότοπος: http://www.eodviotias.gr/
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό την έρευνα, διάσωση και παροχή βοήθειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η Ε.Ο.Δ. Βοιωτίας ιδρύθηκε το 2003 με έδρα τη Λιβαδειά και από τότε έχει λάβει μέρος με μεγάλη επιτυχία σε πολλές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή του νομού, καθώς και στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο συνδράμοντας άλλα παραρτήματα. Είναι ανεξάρτητο σωματείο με δικό του καταστατικό και Διοικητικό συμβούλιο και είναι εγγεγραμμένο και πιστοποιημένο στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της Γ.Γ.Π.Π. του Υπ. Εσωτερικών (Αρ. μητ. ΓΓΠΠ 01/2005). Επιχειρησιακά υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (γραφείο πολιτικής προστασίας Ν. Βοιωτίας). Επίσης, η Ε.Ο.Δ. Βοιωτίας είναι πιστοποιημένο σωματείο από τον INSARAG των Ηνωμένων Εθνών.
Οι τομείς που δραστηριοποιείται η Ε.Ο.Δ. Βοιωτίας είναι:
-Μαζικές Καταστροφές (Σεισμοί, φυσικές καταστροφές κ.α.)
-Ορεινή Διάσωση
-Υγρό στοιχείο
-Α' Βοήθειες
-Έρευνα κ Τεχνολογία
-Ανθρωπιστικές Αποστολές
-Εκπαίδευση
 Ε.Ο.Δ. Βοιωτίας, έχει προβεί στη δημιουργία βάσεων ετοιμότητας σε πόλεις του νομού, για μείωση του χρόνου επέμβασης και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα (Οινόφυτα, Αντίκυρα, Δήλεσι, Αράχωβα, Αγ. Θωμάς). Τα μέλη του παραρτήματος χαρακτηρίζονται για τον υψηλό δείκτη εθελοντισμού και αλτρουισμού αλλά και για τη μεγάλη τους προσήλωση στο αίσθημα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης επισκέφτηκε το Σχολείο μας έπειτα από πρόσκλησή που είχαν  από τη Δ/ντρια και το Σύλλογο Διδασκόντων καθώς  και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.Έδειξαν στα παιδιά τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεισμό. Τέλος καναμε άσκηση ετοιμότητας και είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε χρήσιμα πράγματα για την ασφάλεια των παιδιών μας.













 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!