18 Οκτωβρίου 2016

Εκπαιδευτικά Προγράμματα από το Φωτόγραμμα Διαδραστικό Σινεμά στο Σχολείο μας !!!

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου είναι αναρτημένα για την
ενημέρωσή σας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας e-yliko. Για το πρόγραμμα Αρχαία
Ελλάδα υπάρχει έγκριση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ Γ΄ΚΑΙ Δ΄ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ:
 ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
Εκπαιδευτικός στόχος του κινηματογραφικού προγράμματος μυθοπλασίας Άγρια Ζώα της Ελλάδας είναι η γνωριμία και η δημιουργία σχέσης αγάπης και προστασίας των μαθητών με τη φύση και τα άγρια ζώα της χώρας μας.
Μέσω του προγράμματος τα παιδιά γνωρίζουν πανέμορφα ζώα που ζουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Μαθαίνουν πως για να διατηρηθεί η ομορφιά αλλά και για να συνεχιστεί η ζωή στη πανέμορφη φύση της χώρας μας πρέπει όλοι να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον και τα άγρια ζώα του.
Τα άγρια ζώα που κινδυνεύουν και «ζητούν» τη βοήθεια των μαθητών για να συνεχίσουν να ζουν είναι:
Η Καφέ Αρκούδα, ο Αργυροπελεκάνος ,η Μεσογειακή Φώκια μονάχους –μονάχους, η Χελώνα καρέτα –καρέτα ,η Οχιά της Μήλου και το Κόκκινο Ελάφι.
Τα ζώα αλλά και τους τρόπους διάσωσής τους παρουσιάζουν στα παιδιά μέσα από σκηνές μυθοπλασίας ,θαυμάσια βίντεο και εικόνες οι ηθοποιοί :
Άκης Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη, Κατερίνα Τσάβαλου,Σωκράτης Πατσίκας, Σταύρος Κανελλίδης και οι μικροί Παναγιώτης Μπέζας και Σμαράγδα Σακελλαρίου.
Και σε αυτό το πρόγραμμα οι διαδραστικές εφαρμογές με τα ασύρματα πληκτρολόγια δίνουν ένα σύγχρονο και διασκεδαστικό συνάμα τρόπο προσέγγισης του θέματος.
Το κυριότερο βέβαια είναι ότι αυτός ακριβώς ο εκπαιδευτικά σύγχρονος τρόπος προσέγγισης και οι διαδραστικές εφαρμογές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές.
Τα υψηλά επίπεδα αφομοίωσης και εμπέδωσης του θέματος καθιστούν τη παρακολούθηση του προγράμματος απαραίτητο εργαλείο για τη καλλιέργεια μιας περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους τους μαθητές.
 

 ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
 ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ Α΄ΚΑΙ Β΄ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ:
 Μαθαίνω να αγαπώ τον Άνθρωπο»
(ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης)


Πρωταγωνιστεί η Τζένη Θεωνά, Ερμίρα Λέκκα
Η  Ερμίρα και ο φίλος της μαθαίνουν από την Τζένη Θεωνά  γιατί πρέπει να αγαπούν και να βοηθούν τον άνθρωπο, να κάνουν φίλους και να είναι καλοί άνθρωποι.
 

 ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
 ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ Ε΄ΚΑΙ ΣΤ΄ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ:
 ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Εκπαιδευτικός στόχος του κινηματογραφικού προγράμματος μυθοπλασίας Αρχαία Ελλάδα είναι η προσέγγιση και η εξοικείωση των μαθητών με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και κυρίως με τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.
Η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα μαζί με τη μικρή Βασιλική (Καρρά) μέσα από σκηνές μυθοπλασίας προσκαλούν τους μαθητές ,τους βοηθούν να επιλέξουν διαδραστικά με τα ασύρματα πληκτρολόγιά τους και να «επισκεφθούν» για να γνωρίσουν τα μεγαλύτερα ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Επίσης τους προσκαλούν και τους καθοδηγούν να συμμετάσχουν διαδραστικά σε ψυχαγωγικό παιγνίδι γνώσεων που ακολουθεί κάθε ενότητα και να ενημερωθούν έτσι για τις μουσειακές συλλογές και την αξία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Απώτερος στόχος μας φυσικά είναι να καλλιεργήσουμε κατάλληλα με παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό τρόπο σε όλους τους μαθητές που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ένα αίσθημα ενδιαφέροντος, υψηλής εκτίμησης και θαυμασμού για τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και τα μνημεία του έτσι ώστε να επιδιώξουν να επισκεφθούν και να δουν και από κοντά τις μουσειακές συλλογές , τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.
Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι που «επισκέπτονται» κινηματογραφικά μέσω του προγράμματος είναι :
Η Ακρόπολη ,η Βεργίνα ,οι Δελφοί ,η Ολυμπία ,η Κνωσός και το μουσείο του Ηρακλείου ,οι Μυκήνες και η Επίδαυρος.
Στα πλαίσια του προγράμματος τα παιδιά παρακολουθούν επίσης σε αναπαράσταση πως ήταν τα μνημεία στην αρχαιότητα.
Το πρόγραμμα Αρχαία Ελλάδα είναι ένα πρόγραμμα που πιστεύουμε ότι αξίζει να «ζήσουν» όλοι οι μαθητές.


 ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!!! 
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΜΕ ,ΜΑΘΑΜΕ, ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ!!!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΓΙΑ  ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ !!!