19 Οκτωβρίου 2016

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ !!!

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου το Σχολείο μας θα επισκεφθεί το θέατρο "ΚΙΒΩΤΟ" οπου θα παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση "Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ".

Κάρμεν Ρουγγέρη: "Το σχολείο είναι το ωραιότερο μέρος στον κόσμο γιατί εκεί πηγαίνεις για να μάθεις "

Στη σημασία του σχολείου αναφέρεται η η ηθοποιός και σκηνοθέτης θεάτρου Κάρμεν Ρουγγέρη . “ Για τα παιδιά, το σχολείο , θα πρέπει να είναι το ωραιότερο μέρος στον κόσμο γιατί εκεί πηγαίνεις για να μάθεις και δεν υπάρχει τίποτε ωραιότερο από το να μαθαίνεις . Αυτή είναι η άποψή μου “. Επίσης η κ. Ρουγγέρη εστιάζει στη σημασία των παραμυθιών ακόμα και την εποχή που αρχίζει το σχολείο .


«Αλίμονο στα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς παραμύθια»λέει στο “protothema.gr “ η κ. Ρουγγέρη . Και συνεχίζει: “Οι γονείς πάντα μου λένε πόσο αρέσει στα παιδιά να ζούν με παραμύθια και να κοιμούνται με αυτά, γιατί παίρνουν στα όνειρά τους τις εικόνες και τις μελωδίες των παραμυθιών που έχουν δεί στο θέατρο. Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν και ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, τα παραμύθια συνεχίζουν να τα μαγεύουν και λειτουργούν σαν ένα τρυφερό βάλσαμο στην ψυχούλα τους. Προσωπικά πιστεύω ότι το θέατρο που απευθύνεται στα παιδιά πρέπει να είναι πηγή γνώσης – και έμπνευσης , δίνοντας τους μηνύματα που μπορούν να τα σημαδέψουν θετικά σε όλη τους τη ζωή.

Το ίδιο όμως λέμε κι εμείς - οι συνεργάτες μου κι εγώ – για το θέατρο που απευθύνεται στα παιδιά...  Στο σχολείο η πρώτη επαφή με το βιβλίο και γενικά με την λογοτεχνία γίνεται
μέσα από παραμύθια, όπου η μετάδοση γνώσεων σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία και την
δημιουργικότητα, αλληλοεπιδρούν και δημιουργούν στο παιδί ένα ευχάριστο περιβάλλον.
Πάντα σκέφτομαι πως αν δίναμε μορφή παραμυθιού στο μάθημα της ιστορίας ή της
γεωγραφίας ή ακόμα και της γραμματικής, το μάθημα θα γινόταν πιο ευχάριστο, και τα
παιδιά θα αγαπούσαν περισσότερο το σχολείο, κι έτσι : Σίγουρα θα ζούσαν όλα τα παιδιά
καλά, και εμείς καλύτερα…….”

Γι’ αυτό και πάντα προσπαθούμε να δίνουμε χαρά, διασκέδαση αλλά πάνω απ’ όλα
γνώσεις μέσα από τις παραστάσεις που δημιουργούμε για τους μικρούς μας φίλους.
Φέτος λοιπόν, έχουμε την χαρά να ετοιμάζουμε αυτή την εποχή 4 νέες παραγωγές για τα
παιδιά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη για τη σεζόν 2016-2017.

Στην Αθήνα και στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ η παράσταση «Ο Μαγικός Αυλός » σε κείμενο – σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη, που θα γνωρίσει στα παιδιά τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ μέσα από ένα μουσικό παραμύθι. 

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ  (ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ)
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ