Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Η Δ΄ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ... "ΤΟ ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ"


ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΤΟ ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ» ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΙΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟΣΚΕΥΗΣ (ΜΙΑΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ). ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Η ΤΑΞΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΕΙΟΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ. 
ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:
    1)ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ, ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 9 ΜΟΥΣΕΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.
2)ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΕΙΟΣΚΕΥΗ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΓΓΕΙΟΥ.
3)ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΓΓΕΙΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑΦΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΛΛΕΞΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ.
4) ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΝΗΜΗΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΣΕΣ.
5) ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
6)ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΩΣ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΥΦΑΣΜΑΤΑ – ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΟ.
 
 
 

Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ Δ2΄ ΤΑΞΗΣ
ΡΙΖΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ