07 Δεκεμβρίου 2015

"ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩ"


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ &  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
«ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»
 
Σήμερα 7/12/2015 οι μαθητές της ΣΤ¨τάξης είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο εκπ/κο πρόγραμμα "ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩ"
 
Το πρόγραμμα που διαθέτει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής υλοποιείται πάντα με τη συνεργασία των αρμόδιων Διευθύνσεων Π/θμιας Εκπαίδευσης και με διαδραστικό τρόπο ενημερώνει τους μαθητές για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του ποδηλάτου.

Ειδικότερα, οι μαθητές αποκτούν πλήρη γνώση των θεμάτων γύρω από το ποδήλατο και τον ποδηλάτη, συμμετέχοντας σε ειδικά εργαστήρια και μαζί με τον εκπαιδευτή του Ι.Ο.ΑΣ. καταλήγουν σε συμπεράσματα για τα βασικότερα θέματα ασφάλειας του ποδηλάτη. Το πρόγραμμα διενεργείται σε ομάδες, έχοντας ως στόχο την εμπέδωση της γνώσης και των σωστών πληροφοριών με ευχάριστο τρόπο για τα παιδιά.  
 
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Πρόεδρος του Ινστιτούτου, κα Β. Δανέλλη-Μυλωνά  «το “Ασφαλώς Ποδηλατώ” στοχεύει, όχι μόνο στην εκμάθηση των κανόνων γύρω από το ποδήλατο αλλά κυρίως στην καλλιέργεια γενικότερης παιδείας Οδικής Ασφάλειας και τήρησης των κανόνων από τους μικρούς μας φίλους σχετικά με τη χρήση του πρώτου τους οχήματος, γεγονός που βοηθά και στην μετέπειτα συμπεριφορά τους ως χρήστες των οδών».














 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ
 ΚΙΤΣΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ