Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΕΝΤΙΣΜΟΥ

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού με στόχο την αναγνώριση της προσφοράς των εθελοντών και την αύξηση της δημόσιας ευαισθητοποίησης στη συμβολή τους στην κοινωνία.
Ο Εθελοντισμός έχει βαθιές ρίζες μέσα στην Ιστορία και εκφράζεται με πολλούς τρόπους. Εθελοντισμός είναι να βοηθήσουμε έναν ηλικιωμένο συνάνθρωπο στο δρόμο, να δώσουμε αίμα για τον άγνωστο πάσχοντα, να προσφέρουμε αυθόρμητα και ανιδιοτελώς από τον εαυτό μας για το κοινωνικό σύνολο.
Ο εθελοντισμός δεν είναι χόμπι ούτε ασχολία, είναι τρόπος ζωής!

Στην Ελλάδα του σήμερα είναι πασιφανής η ανάγκη του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης… από τη σίτιση, τη διανομή ρουχισμού και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να καλύψουμε στην καθημερινότητα μας έως και τους Εθελοντές για την Ζωή μας! Στην Ευρώπη σήμερα υπάρχουν περίπου 100 εκατομμύρια εθελοντές, αν και τα ποσοστά διαφέρουν έντονα από χώρα σε χώρα, φθάνοντας ακόμη και πάνω από το 40% στη Βρετανία ή την Ολλανδία, ενώ στην Ελλάδα ή την Ιταλία δεν ξεπερνούν το 10%.
Γνωρίζουμε όμως ποιος είναι ο Εθελοντής;
Ο εθελοντής είναι ένας ενεργός πολίτης, άντρας ή γυναίκα, που αποφασίζει ελεύθερα να διαθέσει χρόνο, εργασία, χρήματα, φαντασία και δημιουργικότητα στην υπηρεσία μιας οργανωμένης προσπάθειας. Σε γενικές γραμμές, ο όρος Εθελοντισμός αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών για κάποιο κοινωφελή σκοπό.
 
Ο Εθελοντής βιώνει δυνατά συναισθήματα, που κάνουν την οποιαδήποτε αμοιβή να δείχνει τίποτα. Είναι η ηθική και συναισθηματική ικανοποίηση που νιώθει µέσω της προσφοράς του, η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του και η ουσιαστική προσφορά του σε συλλογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία µας η μεγαλύτερη ανταπόδοση.

 Ας είναι η 5η του Δεκέμβρη αφορμή για να προστεθείς κι εσύ στην παρέα του Εθελοντισμού… Γιατί μόνο ένας δεν φτάνει… χρειάζονται πολλοί… Χρειάζεσαι κι ΕΣΥ!

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ... ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ 
ΚΙΤΣΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ