22 Οκτωβρίου 2023

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ!!!

"Το φάντασμα του Κάντερβιλ" στο "Βεάκη"

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά το πρώτο πολύ επιτυχημένο ανέβασμά του, "Το φάντασμα του Κάντερβιλ" του Όσκαρ Ουάιλντ σε μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου "Βεάκη” από τον Οκτώβριο του 2023.

1930. Η φασαριόζικη οικογένεια του Αμερικανού πρεσβευτή Χίραμ Όουτις μετακομίζει στην ήσυχη αγγλική επαρχία και τον περιβόητο Πύργο του Κάντερβιλ. Μαζί με όλα, τους τοίχους, τα έπιπλα, τους κήπους, ο θαρραλέος κύριος Όουτις αποκτά και το φάντασμα του σπιτιού, τον παλιό ιδιοκτήτη Σερ Σάιμον Κάντερβιλ που φημολογείται ότι "κατοικεί" εκεί περισσότερο από δύο αιώνες!


Το φάντασμα, κάνει τα αδύνατα δυνατά να φανεί "αντάξιο της τρομερής του φήμης", αλλά τα τεχνάσματά του είναι τόσο παλιά όσο και το ίδιο… Θα καταφέρει να τρομάξει τους Όουτις ή μήπως τελικά αρχίσει να τρέμει τους "τζαζ" Αμερικάνους νέους ενοίκους; Τι φάντασμα είναι, αν δεν το φοβάται κανείς; Κι αλήθεια, γιατί έγινε φάντασμα; Μήπως ήρθε η στιγμή να επιστρέψει η γαλήνη και το φως στον Πύργο του Κάντερβιλ;

Θα περίμενε κανείς πως "Το φάντασμα του Κάντερβιλ” είναι μια τρομακτική ιστορία. Όμως, ο υπέροχος Όσκαρ Ουάιλντ, με μια ευφυή αλληγορία, ακροβατώντας στα όρια του παραμυθιού έγραψε ένα εκπληκτικό χιουμοριστικό διήγημα για τη σύγκρουση δύο κόσμων, του παλιού και του νέου, αυτόν του συντηρητισμού και των μύθων και εκείνον της λογικής και της ελεύθερης σκέψης. Μια σύγκρουση κάθε φορά λιγότερο ή περισσότερο φανερή και έντονη, μα πάντα διαχρονική. 

Κυρίως όμως, ο Όσκαρ Ουάιλντ έγραψε μια ιστορία για τον φόβο και τη διαχείρισή του, για την κατανόηση, την επιείκεια και τις δεύτερες ευκαιρίες, μια ιστορία τελικά για τη συγχώρεση που λυτρώνει και αποδεικνύει ότι η καλοσύνη είναι η απάντηση σε όλα. 

 Επτά ηθοποιοί (Αργυρώ Ανανιάδου, Γιώργος Γιαννάκης, Θανάσης Καφενταράκης Θεοδοσία Σαββάκη, Άννα Φιλιππάκη, Δημοσθένης Φίλιππας, Ουσίκ Χανικιάν), μια ολόκληρη τζαζ ορχήστρα επί σκηνής, θα παρασύρουν τους μικρούς φίλους με σωματικούς αυτοσχεδιασμούς, τεχνικές βωβού κινηματογράφου και μυστηριακές ατμόσφαιρες, σε μια παράσταση με ανατρεπτικό και ξεκαρδιστικό χιούμορ, μια ιστορία για να μη φοβάσαι.

Τα σκηνικά και του κοστούμια της παράστασης έχει επιμεληθεί ο Εδουάρδος Γεωργίου, την κίνηση η Μαρίζα Τσίγκα, ενώ η πρωτότυπη μουσική είναι του Νίκου Τσέκου και το τρέιλερ του Πάτροκλου Σκαφίδα

 
 
ΣΕ ΚΑΡΤΟΥΝ 
 
 Πιστεύω λοιπόν να καταλάβατε ότι το Σχολείο μας διάλεξε την θεατρική αυτή παράσταση για παιδιά και δε μας διάλεξε!!!

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ 6/11/2023 ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΙΤΣΟΥ