21 Νοεμβρίου 2020

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων – 21 Νοεμβρίου 2020 Χρόνια Πολλά

 


Η 21η Νοεμβρίου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ημέρες του έτους. Είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Σήμερα, πανηγυρίζουμε με θρησκευτική ευλάβεια, τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και ταυτόχρονα, γιορτάζουμε και τιμούμε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, δηλαδή του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο συνδυασμός της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, με την Θεομητορική εορτή, κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. Διότι, η προσαγομένη στο Ναό του Θεού, είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους των Ελλήνων, η προστάτιδα του φιλοχρίστου και ενδόξου Στρατού μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, θέτουν το έργο, την αποστολή και την επιτυχία τους, κάτω από τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού.

Άλλωστε, δεν υπάρχει μεγαλύτερη Αρετή από την υπεράσπιση της Πατρίδος, των βωμών και των εστιών, όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, από κάθε ξένη επιβουλή. Αυτό πρέπει και σήμερα να είναι το καθήκον του κάθε Έλληνα. Και στην επιτέλεση αυτού του καθήκοντος, εάν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, βασικός συμπαραστάτης θα είναι η Υπεραγία Θεοτόκος.

Από τα Βυζαντινά χρόνια άλλωστε, η Παναγία μας, ως Υπέρμαχος Στρατηγός καθοδηγεί τα Ελληνικά Όπλα και υπερασπίζεται το Ορθόδοξο Χριστιανικό Ελληνικό Έθνος. Όντας υπό την σκέπη και την προστασία της Μητέρας του Θεού, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταγράψει σελίδες δόξας και ηρωισμού στα διάφορα πεδία των μαχών και όχι μόνο.

21 Νοεμβρίου: Τα Εισόδια της Θεοτόκου -

 Η είσοδος της Παναγίας μας στο Ναό του Θεού!


Γιορτή Ενόπλων Δυνάμεων



ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΙΤΣΟΥ