29 Μαΐου 2020

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!


Αγαπητοί γονείς και παιδιά,
Από Δευτέρα 1/6/2020 το σχολείο μας ανοίγει ξανά ! Σίγουρα όλοι μας είμαστε χαρούμενοι αφού καταφέραμε να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια .
Τώρα όμως πρέπει να προσαρμοστούμε σε μια νέα πραγματικότητα. 
Προς το παρόν οι τάξεις Α΄ και Β΄ θα λειτουργήσουν κανονικά και δε θα χωριστούν.
Τα υπόλοιπα τμήματα θα χωριστούν σε υποτμήματα.
Τη Δευτέρα 1/6/2020 θα έρθει η πρώτη ομάδα, ενώ την Τρίτη 2/6/2020 η δεύτερη ομάδα. (Θα ενημερωθείτε από τον εκπαιδευτικό κάθε τμήματος).
ΤΟ ΠΡΩΙ
Οι μαθήτριες και οι μαθητές των τάξεων Α΄ και Β΄ θα μπαίνουν στον χώρο του Σχολείου από την είσοδο που έμπαιναν από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές των τάξεων Γ΄ και Δ΄ θα μπαίνουν στον χώρο του Σχολείου από την μπλε πόρτα (που βρίσκεται στη μεριά του κεντρικού δρόμου).
Οι μαθήτριες και οι μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ θα μπαίνουν στον χώρο του Σχολείου από την κίτρινη  πόρτα (που βρίσκεται στη μεριά του κεντρικού δρόμου).
Τα παιδιά θα πηγαίνουν κατευθείαν στην τάξη τους και θα κάθονται σε συγκεκριμένο θρανίο που θα οριστεί από τη δασκάλα ή τον δάσκαλό τους. Εκεί θα τους περιμένει ο/η εκπαιδευτικός που έχει μάθημα την πρώτη ώρα με τα παιδιά.
Παρακαλούμε , επειδή τα παιδιά είναι μικρά, να ελέγχετε καθημερινά την τσάντα τους ώστε να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα (γόμα, μολύβια, μαρκαδόρους, μπογιές, ξύστρα), γιατί απαγορεύεται να δανείζουν και να δανείζονται ή να ανταλλάσσουν αντικείμενα.
Θα έχουν μαζί τους δεκατιανό (κολατσιό) και νερό γιατί το κυλικείο δε θα λειτουργεί. Σε καμία περίπτωση δεν ανταλλάσσουν κολατσιό (κάτι που έκαναν συχνά και δεν ήταν κακό, όπως και ο δανεισμός πραγμάτων). Δυστυχώς όμως τα δεδομένα άλλαξαν.
Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική .
Στα διαλείμματα θα τηρούνται αποστάσεις.
ΣΧΟΛΑΣΜΑ
Οι τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ θα σχολάνε κάθε μέρα στις 13:00 και θα φεύγουν από την πόρτα που μπήκαν το πρωί.
Οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ θα σχολάνε  κάθε μέρα στις 13:15 και θα φεύγουν από την πόρτα που μπήκαν το πρωί.
 Αυτό γίνεται για να μην υπάρχει συνωστισμός . 

Σε καμία περίπτωση οι γονείς δεν στέκονται στις εισόδους/εξόδους μπροστά, γιατί πρέπει να αποφύγουμε τον συνωστισμό και να διευκολύνουμε τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο των μαθητών.
Όλα τα παραπάνω καλό είναι να τα συζητήσετε με τα παιδιά σας το Σαββατοκύριακο κάτι που θα κάνουμε φυσικά όλοι οι εκπαιδευτικοί και στο σχολείο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία!