04 Νοεμβρίου 2019

eTwinning - ΤΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΤΗΣ Δ΄ΤΑΞΗΣ

Δ1΄ 




Αγαπητοί συνεργάτες μας.

Θα σας προτείναμε να δείτε την ταινία The Little Prince (1974 film) πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε το λογότυπό σας.

Λίγα λόγια για την ταινία:



Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι μια βρετανικό-αμερικανικό μιούζικαλ φαντασίας του 1974 με σκηνοθεσία και στίχους του Alan Jay Lerner και μουσική του Frederick Loewe. Η σκηνοθεσία και η παραγωγή του έγινε από τον Stanley Donen, βασισμένη στην κλασική μυθιστοριογραφία για παιδιά και ενηλίκους του 1943, ο Μικρός Πρίγκιπας (Le Petit Prince), από τον συγγραφέα, ποιητή και αεροπόρο Count Antoine de Saint-Exupéry, που εξαφανίστηκε κοντά στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου περίπου 15 μήνες μετά την πρώτη του δημοσίευση. Η ταινία και η μουσική της ήταν ανεπιτυχείς στο box office, αλλά έγινε κάπως περισσότερο δημοφιλής μετά τη θεατρική της πορεία και κυκλοφόρησε προς πώληση σε διάφορα μέσα.

Οι μαθητές μας, αφού παρακολούθησαν την καταπληκτική ταινία, ζωγράφισαν  εικόνες σχετικές με τον μικρό πρίγκιπα.
Όλοι μαζί αποφασίσαμε να μεταφέρουμε σε καμβά την ομορφότερη εικόνα, με δημοκρατικές διαδικασίες, για να αντιπροσωπεύει όλους μας. Αυτό βέβαια ήταν πολύ δύσκολο γιατί όλες οι ζωγραφιές των παιδιών είναι μοναδικές αφού καθεμιά κρύβει τον ονειρικό κόσμο καθενός παιδιού. Κρύβει κάτι από τον ψυχισμό του.
Με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε το λογότυπό μας.
Τρεις είναι οι λέξεις που το αντιπροσωπεύουν :
Φαντάσου.
Σκέψου.
Δημιούργησε.
Πώς φτάσαμε όμως ως εκεί. Σημασία δεν έχει μόνο το αποτέλεσμα αλλά το ταξίδι.
Πρώτα είδαμε την ταινία και την σχολιάσαμε.
Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε .
Και τέλος αποφασίσαμε ποιο θα είναι το λογότυπό μας.
  
ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ Δ1΄



Δ2΄ 
Γεια σας αγαπητοί συνεργάτες! Είμαστε το τμήμα Δ2΄ από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου! Την περασμένη εβδομάδα οι μαθητές μας έφτιαξαν τα λογότυπά τους. Πριν ξεκινήσουν τη ζωγραφική, παρακολουθήσαμε την ταινία  "Little Prince"(1974 film). Μετά τα παιδιά έφτιαξαν τις ζωγραφιές τους. Κάποιοι μαθητές είχαν την ιδέα να ζωγραφίσουν πάνω σε λευκό ύφασμα τεντωμένο σε τελάρο.
Σας παρουσιάζουμε το λογότυπο που ψήφισαν οι μαθητές!

 ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ Δ2΄

 Παρακάτω θα δείτε μερικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της δημιουργίας. Επιπλέον υπάρχει μια φωτογραφία που τραβήξαμε κατά την διάρκεια της παρακολούθησης  της ταινίας.





Όπως μπορείτε να δείτε οι μαθητές μας, δούλεψαν με χαρά και έκαναν υπέροχες δημιουργίες!!!
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Δ1΄ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΙΤΣΟΥ
Δ2΄ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΗΛΙΑ