18 Νοεμβρίου 2019

«Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση»


Η 18η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση. Η Ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες, να προγραμματίσουν και να διεξάγουν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης κατά των παιδιών με στόχο την ενδυνάμωσή τους.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Σχολείου μας παρακολούθησαν παιδικά βίντεο σχετικά με το παραπάνω θέμα.

ΣΤΟΧΟΣ όλων μας πρέπει να είναι η δημιουργία παιδιών με πλάνο και γνώση σε περίπτωση κάθε κινδύνου. Αυτό που κάνουμε με τους σεισμούς και τις ασκήσεις σεισμικής ετοιμότητας,πρέπει να το κάνουμε με κάθε κίνδυνο που μπορεί να υπάρξει στη ζωή μας, κινδύνους πολύ συχνότερους από τους σεισμούς. 
ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ
 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥ.
 Ο ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ

Μιλώντας Σε Κάποιον Που Εμπιστεύεστε


Το βίντεο του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο «Μιλώντας σε κάποιον που εμπιστεύεστε" είναι ουσιαστικά αφιερωμένο στην σεξουαλική κακοποίηση, τον κύκλο της εμπιστοσύνης των θυμάτων και στη διάδοση κάποιων βασικών μηνυμάτων της Σύμβασης Lanzarote. Προσφέρει σε παιδιά ηλικίας 9-13 ετών την ευκαιρία να κατανοήσουν μέσα από την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, τι είναι η σεξουαλική βία και πώς μπορούν να προστατευθούν. Η μετάφραση του βίντεο έχει γίνει από το “Hope For Children” UNCRC Policy Center με τα πνευματικά δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το Μυστικό της Νίκης

 

Το μυστικό της Νίκης 2 - Η περιπέτεια του Βίκτωρα

Ο κανόνας των εσωρούχων - video clip

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΤΗΣ Δ΄ ΤΑΞΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΗΛΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΙΤΣΟΥ