16 Απριλίου 2019

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 8η Biennale – Βραβεία – Praises

Το 2018 προκηρύχθηκε η 8η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ BIENNALE ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ με θέμα «ΤΕΧΝΗ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ» και αρκετοί μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας, 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ, πήραν μέρος. 
Ευχαριστούμε θερμά την  κα Πούλου Δήμητρα που στο εργαστήρι της τα παιδιά μαθαίνουν ζωγραφική αλλά  και να αποκτούν διάφορες δεξιότητες.
Τα παιδιά γίνονται πιο παρατηρητικά, αποκτούν αυτοπεποίθηση, καλλιεργούν την αισθητική και είναι σε θέση να αντιληφθούν τι είναι πιο όμορφο και τι όχι. Αποκτούν κατά συνέπεια κριτική σκέψη,μαθαίνουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν μέσα από την ομαδική εργασία,κερδίζουν ωφέλιμο χρόνο μακριά από τοξικές ασχολίες των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και των πολυμέσων.
Τέλος η ζωγραφική βοηθά την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών όπως οι περισσότερες μορφές τέχνης.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ κα. ΔΗΜΗΤΡΑ!!!

Στο διαγωνισμό είχαν δικαίωμα συμμετοχής παιδιά από 4 έως 17 ετών. Η αξιολόγηση των έργων έγινε από επιτροπή καλλιτεχνών και παιδοψυχολόγων. Τα έργα δουλεύτηκαν σε χαρτί 50Χ55 ή 60Χ40 cm . Τα υλικά ήταν νερομπογιές, μαρκαδόροι, τέμπερες, μελάνες, παστέλ ξερό, λαδοπαστέλ, μολύβια, ακρυλικά, κολάζ, μικτές τεχνικές. Μπροστά στο έργο δεν έπρεπε να υπάρχει το όνομα του μαθητή, αλλά πίσω από αυτό όλα τα στοιχεία του. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το Σχολείο μας στην 8η Παγκόσμια Biennale Παιδικής Ζωγραφικής, με θέμα ΄΄ΤΕΧΝΗ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ΄΄, απέσπασε 6 βραβεία :
  8.078  ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ  ΚΑΙ  437 ΦΟΡΕΊΣ
 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ
2191 ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΥΠΡΑΙΟΥ 11, ΑΛΙΑΤΡΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
2197 – ΞΕΝΟΦΩΝ ΑΓΓΕΛΟΥ 9, ΑΛΙΑΤΡΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

2186 – ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΝΑΚΟΥΛΑ 8 ,ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
2188 – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΠΡΑΙΟΥ 8, ΑΛΙΑΤΡΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
2199 -ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΒΟΥ, 8 ,ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

2189 – ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ 11, ΑΛΙΑΤΡΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.
 ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ