19 Φεβρουαρίου 2019

"ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Σήμερα, ημέρα Τρίτη 19/2/2019 η κα. Μυλοπούλου Ιωάννα, ψυχολόγος από το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», επισκέφτηκε το Σχολείο μας και πραγματοποίησε πρόγραμμα πρόληψης με θέμα:
" Ασφάλεια στο διαδίκτυο",  στους μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξεων.
 


Επίσκεψη από το «χαμόγελο του παιδιού»


Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν  σήμερα στο Σχολείο μας μια εποικοδομητική προβολή με θέμα  «κίνδυνος στο διαδίκτυο» με τη συμβολή του «χαμόγελου του παιδιού». Η ψυχολόγος παρουσίασε στους μαθητές μια πραγματική ιστορία από τις πολλές που έχει συναντήσει και κατόπιν ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά και ερωτήσεις τους.
        Η ιστορία αφορούσε μια έφηβη μαθήτρια που δέχτηκε ενοχλήσεις και πιέσεις από έναν άγνωστο φίλο που είχε δεχτεί στο προφίλ της στο facebook φτάνοντας σε σημείο να την περιμένει στο σχολείο της. Με αφορμή την ιστορία που ξεδιπλώθηκε οι μαθητές αναρωτήθηκαν και συζήτησαν για το πώς την εντόπισε ο άγνωστος φίλος, τι έπρεπε να κάνει το κορίτσι για να αντιμετωπίσει την απειλή και πώς μπορούν γενικά να προστατεύονται τα παιδιά στο διαδίκτυο, καθώς έκαναν αρκετές ερωτήσεις και ήταν προσηλωμένοι..
 

Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ








Στο τέλος, προσφέρθηκαν και τα διάφορα αγαθά που είχαν συγκεντρωθεί από τα παιδιά για το «χαμόγελου του παιδιού».




 "Κάθε παιδί φέρνει το μήνυμα ότι ο Θεός δεν έχει αποθαρρυνθεί ακόμα από τον άνθρωπο".
Ταγκόρ, 1861-1941, Ινδός λογοτέχνης, Νόμπελ 1913