17 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ - Joyeux Noël

Γαλλικός χριστουγεννιάτικος κορμός 

 Τα Χριστούγεννα κάθε τόπος τα γιορτάζει με τον δικό του τρόπο. Οι  Παριζιάνοι, κατά παράδοση, στo χριστουγεννιάτικο δείπνο τρώνε στην αρχή θαλασσινά και πατέ από συκώτι, μετά περνούν στο γεμιστό πουλερικό και τέλος έρχεται ο χριστουγεννιάτικος κορμός, Bûche de Noël ή Yule Log. Ο κορμός αυτός είναι το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό των Γάλλων. Οι ρίζες του χάνονται στην αρχαιότητα, τότε που οι άνθρωποι, γιορτάζοντας το χειμερινό ηλιοστάσιο, έριχναν στη φωτιά ένα ωραίο μεγάλο κούτσουρο, το οποίο έκαιγε όλες τις μέρες των εορτών. Προς το τέλος του 19ου αιώνα, στις πόλεις άρχισαν να αντικαθιστούν το ξύλο αυτό με ένα γλυκό που έμοιαζε με κορμό.

Η ΣΤ΄τάξη δημιουργεί ... 
στο μάθημα των γαλλικών 
με την εκπαιδευτικό Τσολακίδου Μαρία.
Καταπληκτικός 
γαλλικός χριστουγεννιάτικος κορμός.  








 ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!!
 Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ 
ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ