10 Δεκεμβρίου 2018

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης στο Σχολείο μας .


 

 Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης σε συνεργασία με την 
Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της πολιτικής  του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την προώθηση της ανακύκλωσης στα σχολεία, υλοποιεί πρόγραμμα  ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης στα σχολεία. 
Ανακύκλωση – Αλλάζοντας 
Συμπεριφορές …..Αλλάζουμε το μέλλον.                  
                                         Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού  από συνεργάτη της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. Στην παρουσίαση συμμετείχαν ενεργά οι μαθητές, απαντώντας και θέτοντας ερωτήσεις αλλά  και εκφράζοντας τη γνώμη τους.
 Το περιεχόμενο της παρουσίασης,  συνοπτικά, περιελάμβανε την παρουσίαση των προβλημάτων, που προκύπτουν στο αστικό και φυσικό περιβάλλον από τη μη ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν βασικές έννοιες όπως η πρόληψη, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση, καθώς και οι πρακτικές  εφαρμογές αυτών. Επιπλέον, δόθηκε  έμφαση στη λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης συσκευασιών και παρουσιάστηκαν υλικά που  μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στους μπλε κάδους, αλλά και ο τρόπος που  μπορούν οι μαθητές και οι οικογένειές τους να συμμετέχουν σωστά και  ολοκληρωμένα στην ανακύκλωση συσκευασιών. 
            
                                                                         Στόχος αυτής της δράσης ήταν οι μαθητές να αποκτήσουν 
ολοκληρωμένη εικόνα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Να αντιληφθούν  το ρόλο τους στη διαχείριση των απορριμμάτων και να αναπτύξουν  δεξιότητες, ώστε να συμμετέχουν σωστά και ολοκληρωμένα στα προγράμματα  ανακύκλωσης, που υλοποιούνται από το σχολείο ή το δήμο τους.