01 Ιουνίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος - ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. 
Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στην οποία υπάγεται το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, οργάνωσε ομάδες υγείας από επαγγελματίες του χώρου , οι οποίες πραγματοποιούν και θα πραγματοποιούν δράσεις με διάφορα θέματα .
 Φέτος επέλεξαν την "Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος", την 31η Μαϊου, με σκοπό να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινότητα για το συγκεκριμένο θέμα. Στα πλαίσια της νέας προοπτικής της Α΄βάθμιας Φροντίδας Υγείας, που επιβάλλει και πρέπει να είμαστε δίπλα στον πολίτη και στις ανάγκες του , θεωρήθηκε  λογικό να συνεργαστούν με με τη "νέα" γενιά αφού αυτές οι ηλικίεςέχουν την μοναδική ικανότητα να περάσουμε ένα ηχηρό μήνυμα κατά του καπνίσματος.
Επιλέχθηκαν μαθητές της Β΄και Γ΄Δημοτικού. Τα παιδιά αφού ενημερώθηκαν από τις δασκάλες τους για τις συνέπειες του καπνίσματος, ζωγράφισαν αντικαπνιστικά μηνύματα, τα οποία αναρτήθηκαν στο χώρο του Κ.Υ. 
Σχεδόν πάντα μέσα από τα μάτια των παιδιών βγαίνουν αλήθειες που αδιαμφισβήτητα μας σοκάρουν .  Αυτό θέλουμε κι εμείς , να βγουν αληθινές "εικόνες" και να δώσουμε βήμα έκφρασης στα παιδιά μας...
 ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ







 






 
 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΜΟ
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ
ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
 ΚΑΙ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ,
ΠΟΥ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΕΔΩΣΑΝ
 ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΕΣ
 ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΑ 
ΤΗ ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!!!