25 Μαΐου 2018

Συμμετοχή του τμήματος Γ1΄στο εκπαιδευτικό προγράμμα “Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους 2018’’ .

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF πραγματοποίησε φέτος  το Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους το 2018» με σύνθημα, “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου”.
 
Το πρόγραμμα αυτό, εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων δραστηριοτήτων του ΥΠΠΕΘ και της UNICEF για την προώθηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του παιδιού και απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γενικότερα της εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω στα δικαιώματα των παιδιών όπως περιλαμβάνονται στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Δίνει επίσης στους μαθητές την ευκαιρία να εκφραστούν μέσα από δημιουργικές πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα στους μεγάλους για θέματα που τους αφορούν άμεσα. Η προώθηση αξιών, όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, ο αλτρουισμός, η ειρήνη, η ισότητα αποτελούν βασική προτεραιότητα του προγράμματος μέσα από την ομαδική συμμετοχή και τη συλλογική έκφραση των μαθητών.
Στα πλαίσια του προγράμματος "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ" οι μαθητές του Σχολείου μας, έχουν ενημερωθεί ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες για τα δικαιώματάτους. Το τμήμα Γ1΄ αποφάσισε μετά από συζήτηση με τη δασκάλα τους να πάρει μέρος στο Πρόγραμμα του ΥΠΠΕΘ και της UNICEF για την προώθηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του παιδιού, γράφοντας ένα ... παραμύθι από παιδιά για παιδιά μεγάλα και μικρά.
 "ΟΤΑΝ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ"
Για να διαβάσετε το παραμύθι κάντε κλικ στον παρακάτω υπερσύνδεσμο.


 Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΙΤΣΟΥ