21 Απριλίου 2018

ΤΟ Γ1΄ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 2018

Γράφει η Άννα Παππά:
Είπαν, πολύ σοφά, πως το μέλλον ανήκει σ’ εκείνα τα παιδιά που πιστεύουν στην ομορφιά των δικών τους ονείρων. Εδώ  λοιπόν παρεμβαίνει το παραμύθι: δημιουργεί όνειρα και μάλιστα ευχάριστα που δε χάνονται όταν το παραμύθι τελειώσει. Η χρήση της πληροφορίας, που εμπεριέχει το παραμύθι, αφορά και την μετέπειτα ζωή του παιδιού γιατί δεν χάνεται. Μένει εκεί, μέσα του και λειτουργεί.

Το παραμύθι γίνεται η ελπίδα μιας σκοτεινής νύχτας, πιο όμορφης κι από τα όνειρα.
Είπε κάποιος ότι η ανθρωπότητα δεν ζει χωρίς σοφούς, ήρωες και παραμυθάδες. Ένας άλλος είπε ότι «ανάμεσα στα δέκα πράγματα που εκτιμώ, τα δέκα είναι παραμύθια». Θα πω λοιπόν  κι εγώ κάτι :  εκείνη την ώρα που τα παιδιά ακούνε ή διαβάζουν ένα παραμύθι, είναι σαν να παίζουν ανέμελα, μαζεύοντας λουλούδια και χτίζοντας όνειρα…
Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να διαβάζουν παραμύθια, τα λατρεύουν άλλωστε. Βοηθήστε τα να ξεφύγουν από την ομίχλη της μονοτονίας. Δώστε τους ένα παραμύθι, δώστε τους χώρο να ανοίξει τα φτερά της η φαντασία τους. Δεν  θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την πτήση και αργότερα θα τη διηγούνται στα δικά τους παιδιά.
 Έτσι λοιπόν το Γ1΄εμπνεύστηκε και έγραψε ένα παραμύθι από μικρα παιδιά για μικρά παιδιά αλλά και μεγαλύτερα. Ήρωάς μας ένας ιππότης ο Αρτμέταλλον. Το παραμύθι γράφτηκε στα πλαίσια 
του Διαγωνισμού συγγραφής περιβαλλοντικής ιστορίας 2018. 

H Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου "Φύση Χωρίς Σκουπίδια- Άλλοι πετούν άλλοι πεινούν” που συντονίζουν και σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης αντίστοιχης δράσης, προκηρύσσουν Διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας με τίτλο: «Το μέταλλο ποτέ δεν παύει να ζει,περιμένει να του δώσεις μια νέα μορφή».
Η ιστορία μας θα είναι στη διάθεσή σας σε λίγες ημέρες!!!
 Η δασκάλα της τάξης Κωνσταντίνα Κίτσου και οι 17 μαθητές και μαθήτριες της ή
 οι 18 ΕΘΕΛΟΝΤΟΦΥΛΑΚΕΣ