Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΑΓΟΡΙ ΑΠΟ ΤΗ Β΄ΤΑΞΗΤο Β1΄ και το Β2΄ διάβασε το βιβλίο "Το αόρατο αγόρι.". Ένα βιβλίο που όπως αποδείχθηκε άρεσε  πολύ στα παιδιά αφού ανταποκρίθηκαν αμέσως στις δραστηριότητες που κάναμε.
Το συγκεκριμένο βιβλίο κάνει λόγο για ένα παιδί τον Τομ που για τους συμμαθητές του είναι αόρατος.
Δείχνουν να μην τον αποδέχονται, δεν τον προσκαλούν ούτε του προτείνουν να συμμετέχει στα παιχνίδια που παίζουν. Όλα αλλάζουν όμως όταν στο σχολείο έρχεται ένας καινούριος μαθητής ο Λι .
Ο Λι τον προσεγγίζει με ευγενικά και φιλικά αισθήματα. Ο Τομ από αόρατος και λυπημένος γίνεται φίλος με το Λι και τους υπόλοιπους συμμαθητές του. Το βιβλίο έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια της καλοσύνης, της φιλίας, του σεβασμού και την αποδοχή της αξίας  του κάθε ανθρώπου. Όπως είπαμε και στην τάξη η φιλία προϋποθέτει την αποδοχή της μοναδικότητας του άλλου. Μόνο μέσα από καλές πράξεις ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο και νιώθουμε πόσο σημαντικό είναι να είμαστε μια ομάδα. Τα παιδιά χρωμάτισαν το  λυπόμετρο για δείξουν πόσο πιστεύουν πως στενοχωριόταν ο Τομ και έπειτα  έδειξαν τι τους έκανε περισσότερο εντύπωση μέσα από ζωγραφιές.

  ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΤΗΣ Β΄ΤΑΞΗΣ
ΡΗΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΣΠΑΣΙΑ