02 Ιανουαρίου 2018

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.

Τα Τριτάκια μας, φέτος για πρώτη φορά διδάσκονται Ιστορία. 
Το Γ1΄συμμετέχει φέτος για πρώτη χρονιά στο πρόγραμμα "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ", πρόγραμμα εθελοντισμού και ενεργού πολιτειότητας.
Συγκεράσαμε λοιπόν τη Μυθολογία και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ" και κατανοήσαμε καλύτερα και πιο διασκεδαστκά την έννοια του Εθελοντισμού.
Οι μαθητές γνώρισαν τον Προμηθέα. τον Ηρακλή και το Θησέα μέσα από βιβλία,σχολικά και της σχολικής βιβλιοθήκης, φύλλα εργασίας και φυσικά πολλές καταπληκτικές παιδικές ταινίες, που βοηθούν τους μαθητές στη μάθηση. 
Γνωστό είναι ότι η χρήση κειμένου, εικόνων, κινούμενων εικόνων, ήχου, βίντεο, ενεργοποιεί τους μαθητές, τους ελκύει, με αποτέλεσμα την ενεργή συμμετοχή τους.

Οι 17 μαθητές- μαθήτριες της τάξης Γ1΄με ιδιαίτερη χαρά σάς παρουσιάζουν το βίντεο με τις ζωγραφιές τους και πληροφορίες που συγκέντρωσαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους.
Έμαθαν επίσης τον Μάνο Χατζιδάκι τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη και ποιητή. Με την καταπληκτική μουσική του σάς παρουσιάζουν το αποτέλεσμα της τρίμηνης δουλειάς τους. Το σίγουρο είναι ότι διασκεδάσαμε πολύ ... κι αυτό δεν ξεχνιέται...

 Η δασκάλα της Γ1΄τάξης

Κωνσταντίνα Κίτσου