16 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (2)



Οι μαθητές και οι μαθήτριες της έκτης τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν σήμερα μια οργανωμένη βιωματική δράση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Βασικός στόχος της εκπαιδευτικής αυτής παρέμβαση ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών αναφορικά με την παιδική κακοποίηση.

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης της δράσης η εξειδικευμένη ψυχολόγος, μέσα από την αφήγηση μιας κοινωνικής ιστορίας με απλά και κατανοητά λόγια, επεδίωξε την ουσιαστική κατανόηση του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης. Επεξηγηθήκαν οι κύριες μορφές της παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για το που και πως μπορούν να ζητήσουν βοήθεια. Παράλληλα, δόθηκε βαρύτητα στην αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων που προκαλούνται στα παιδιά που υφίστανται κάθε είδους κακοποίηση.

Τέλος, η ψυχολόγος εξήγησε στα παιδιά πώς να αναπτύξουν βασικές συμπεριφορές που θα τα προστατεύσουν από τον κίνδυνο ενδεχόμενης κακοποίησης και επεσήμανε σε αυτά πως η επικοινωνία με τους/τις εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες τους για τα θέματα που τους απασχολούν συντελεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής κακοποίησης.     


 Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΣΤ2'  ΤΑΞΗΣ 

ΤΟΛΑΚΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ