02 Δεκεμβρίου 2017

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Για μια ακόμη χρονιά οι "ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ" στο Σχολείο μας. 



Οι πράκτορες του πλανήτη: Οι Πράκτορες του Πλανήτη είναι μια μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2009, με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Με καινοτόμο αναλυτικό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, η οργάνωση τους δίνει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον. Τα σχολικά προγράμματα της οργάνωσης, όπως οι Αποστολές «Τέλος στα Απορρίμματα με Τρεις Λέξεις», «Σταματήστε τη Σπατάλη Ενέργειας», και «Σώστε το Δάσος», έχουν λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υλοποιούνται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό.Οι Πράκτορες του Πλανήτη έχουν βραβευτεί ως ένα από τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα έσοδα από τη βραβευμένη σειρά βιβλίων «Πράκτορες του Πλανήτη» ενισχύουν τη δράση της οργάνωσης.
  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ... ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΜΑΣ (τάξεις Γ΄και Δ΄)
Μετά την επιτυχία των best seller βιβλίων «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» (βραβευμένο στα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου) και «Πράκτορας του Πλανήτη-Η Εκδίκηση του Πουφ», η Ελένη Ανδρεάδη αναθέτει στους μικρούς αναγνώστες μια ολοκαίνουρια άκρως απόρρητη μυστική αποστολή. Το τρίτο βιβλίο της με τίτλο «Πράκτορες του Πλανήτη-Τα Τέρατα των Ωκεανών» είναι γεγονός!
 Αυτή τη φορά ο αναγνώστης-πράκτορας καλείται να σώσει μέσα σε 48 ώρες τους ωκεανούς του κόσμου από το ύπουλο πλάνο του Ιβάν Φον Βαμπάουερ. Μαζί με την επίλεκτη ομάδα των Πρακτόρων του Πλανήτη- την Ανίτα, τον Μπεν, τη Μαρί-Λουίζ και τον Ιάσονα, θα πέσουν με αλεξίπτωτο από ένα υποβρύχιο αεροπλάνο πάνω από τον Ειρηνικό, θα παλέψουν μ’ ένα πράσινο τέρας στον Κόλπο του Μεξικού και θα εισβάλλουν σε μια υποβρύχια βάση στο Αιγαίο. Κι όλα αυτά για αρχή!

 Αναγνώστες-πράκτορες: Μέσα από την πρωτοποριακή, διασκεδαστική προσέγγιση, η εφευρετική συγγραφέας καλεί και πάλι τα παιδιά να γίνουν μυστικοί πράκτορες, να πάρουν μέρος στην πλοκή, συμμετέχοντας σε μια τρελή περιπέτεια, μέσα από την οποία θα μάθουν πώς να προστατεύσουν τις θάλασσές μας που κινδυνεύουν πολύ. Και φυσικά να μπουν στο www.planetagents.org/myprofile για να αποκτήσουν τη δική τους πρακτορική ταυτότητα! Η δραματοποίηση των ηχογραφημένων μηνυμάτων (QR Codes) έχει γίνει από τη Θεατρική Ομάδα ΠασπARTou.
 Λίγα λόγια για το βιβλίο: Πσσστττ! Ναι, εσύ! Εσύ που αποκοιμήθηκες με τον φακό και το βιβλίο στα χέρια σου! Το παιδί που διαβάζει με μισάνοιχτα μάτια τώρα, αυτή τη στιγμή. Δεν είμαι κλέφτης, σου λέω! Αλήθεια! Είμαι κι εγώ ένα παιδί σαν και σένα. Ένας μυστικός Πράκτορας του Πλανήτη. Μα, δε με αναγνωρίζεις; Ο πράκτορας Ιάσονας είμαι! Με έχει στείλει η Δύναμη Δ από την Περιβαλλοντοπόλ. Ναι, η Διοικητής της μυστικής υπηρεσίας που εκπαιδεύει παιδιά ώστε να προστατεύσουν τον κόσμο; Αυτή με έστειλε. Δεν έχουμε καθόλου χρόνο και η Δ είπε ότι μονάχα εσύ μπορείς να μας βοηθήσεις!

Ο-ΙΒΑΝ-ΦΟΝ-ΒΑΜΠΑΟΥΕΡ-ΘΕΛΕΙ-ΝΑ-ΔΙΑΛΥΣΕΙ-ΤΟΝ-ΚΟΣΜΟ-ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ-ΑΠΟ-ΤΗ-ΘΑΛΑΣΣΑ-ΚΑΙ-ΑΝ-ΤΑ-ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ-XΑΘΗΚΑΜΕ! Είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του πλανήτη, που έχει βαλθεί από τη μεγαλομανία του να τον καταστρέψει. Συνεργάζεται με όλους τους κακούς της Γης, όπως ο Πουφ και η Πιφ, ο Βαμπίρης Ενεργειάς και ο Νεροβαμπίρης. Στρατός ολόκληρος, σου λέω! Πράκτορα, η αποστολή σου, αν τη δέχεσαι, είναι να μας βοηθήσεις να σταματήσουμε τον Ιβάν απ’ το να καταστρέψει όλη τη θάλασσα πριν γεμίσει το φεγγάρι σε 2 μέρες! Σε 48 ώρες, δηλαδή! Ο χρόνος ξεκινά!
ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ !!! 
 ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ... 12 ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ .
Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ 
ΚΙΤΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ