Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται κάθε χρόνο την 31η Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων, που έγινε  στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924. Το πνεύμα που διέπει την ημέρα αυτή είναι: «Η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό καλό». Το μήνυμα του εορτασμού είναι η ηθική και υλική ωφέλεια για αυτόν που αποταμιεύει.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ;

Αποταμίευση σημαίνει να περιορίζουμε την κατανάλωση του σήμερα, για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες του αύριο… Ο άνθρωπος από τότε που εμφανίστηκε στη γη, είχε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και αυτό τον οδήγησε στην αποταμίευση για να επιβιώσει. Η αρχή έγινε με τρόφιμα και σιγά-σιγά μέσα στους αιώνες άρχισε να αποταμιεύει και άλλα πράγματα όπως για παράδειγμα ρούχα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Το ίδιο κακό με τη σπατάλη είναι και η φιλαργυρία. Όταν ο τσιγκούνης άνθρωπος μαζεύει τα χρήματά του στο σεντούκι χωρίς να πιάνουν τόπο για κάποιον ή κάτι, τότε κι αυτό είναι το ίδιο κακό με τη σπατάλη. Η φιλαργυρία είναι μανία, είναι αρρώστια που προσβάλλει τον άνθρωπο, και δεν τον κάνει ωφέλιμο για την κοινωνία και για τους γύρω του.

ΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
Κάντε ΚΛΙΚ πάνω στην εικόνα και  μάθετε  την αξία της αποταμίευσης και των χρημάτων μέσα από παιχνίδια..

ΒΙΒΛΙΑ

Διάβασε τα παρακάτω  βιβλία και να μάθεις ακόμη περισσότερα για την αποταμίευση!

Η ΤΣΕΠΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΟΣ

ΒΙΝΤΕΟ

Εδώ Λιλιπούπολη - Χραχουδοπριγκιπική τράπεζα κρίσεως 1

Τζιτζίκι και Μυρμήγκι Αισώπου Μύθοι