23 Μαΐου 2017

ΤΟ ΜΙΝΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ !!!

 ΟΜΑΛΗ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ... ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ... ΑΣΤΕΡΙΑ!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΝ κα. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ κα. ΑΡΑΠΙΤΣΑ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΝΑ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡΓΛΥΚΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΔΙΩΡΟ.



 ΜΙΝΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
Ένα νέο, διασκεδαστικό τρόπο αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εμπλουτίζοντας και ενθαρρύνοντας µε διαδραστικό τρόπο τη γνώση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του Σχολείου μας αλλά και οι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου που σήμερα μας χαροποίησαν ιδιαίτερα με την επίσκεψή τους. 
Το mini Πλανητάριο είναι ένας ειδικός θόλος,  πάνω στον οποίο προβλήθηκαν  2 ταινίες  εκπαιδευτικού και επιστημονικού περιεχομένου. "Ο τυφλοπόντικας"  για παιδιά μέχρι 7 χρονών, που είχε διάρκεια  35 λεπτά και "Η αυγή της διαστημικής εποχής" για παιδιά 8 χρονών  και άνω , με
διάρκεια  45 λεπτά. 

Σκοπός των προβολών αυτών είναι η γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο της αστρονομίας και των επιστημών μέσα από ένα τρόπο που συνδυάζει την αστρονομία, τη μυθολογία και την ψυχαγωγία. 
Οι ταινίες που θα προβλήθηκαν είναι:
«The Mole – Ο τυφλοπόντικας»
Ο Πλάτωνας ο μικρός μας τυφλοπόντικας που ζει στα έγκατα της γης αποφασίζει να ζητήσει από τους γονείς του, μαζί με τον δάσκαλο του Σωκράτη και τους τρεις αγαπημένους φίλους του τα σκουληκάκια την Α τον Β και την Γ να τον αφήσουν να βγει στην επιφάνεια για πρώτη φορά και να αντικρίσει τι “υπάρχει εκεί έξω”. Σ΄ αυτό ταξίδι θα δει τον ήλιο, το φεγγάρι, τους αστερισμούς και θα μάθει από το δάσκαλο του πάρα πολλές πληροφορίες για την Γη μας, τους πλανήτες και το διάστημα. Ήταν ένα animation για τους μικρούς μας μαθητές με υπέροχες εκπαιδευτικές πληροφορίες και με καταπληκτικά τραγούδια που τα  ενθουσίασε.
 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ



«H αυγή της Διαστημικής Εποχής»
Από την εκτόξευση του Σπούτνικ 1, του πρώτου τεχνητού δορυφόρου μέχρι τις «κινηματογραφικά» συγκλονιστικές προσσεληνώσεις και τις μελλοντικές πτήσεις στο φεγγάρι µε ιδιωτικά διαστημόπλοια, ακολουθήσαμε βήμα – βήμα , την παγκόσμια περιπέτεια που συνοψίζεται στη φράση «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγαντιαίο άλμα για την Ανθρωπότητα».

Apollo 11

 Στις 2:56:15 UTC της 21ης Ιουλίου 1969, ο Νηλ Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στην επιφάνεια ενός άλλου ουράνιου σώματος, λέγοντας τα διάσημα πλέον λόγια That's one small step for (a) man, one giant leap for mankind (Ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα γιγαντιαίο άλμα για την ανθρωπότητα), που είχε από πριν προετοιμάσει για την περίσταση. Τα πρώτα βήματα στη Σελήνη μεταδόθηκαν ζωντανά στη Γη, μέσω μιας κάμερας που υπήρχε στο εξωτερικό της σεληνακάτου, και υπολογίζεται ότι τα παρακολούθησαν 500-700 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Τον Άρμστρονγκ ακολούθησε ο Όλντριν, και οι δυο τους έμειναν στην επιφάνεια της Σελήνης δυόμισι ώρες, στήνοντας ιστό με την αμερικανική σημαία, παίρνοντας 21,55 κιλά δειγμάτων εδάφους, βράχων και σκόνης και τοποθετώντας εξοπλισμό για επιστημονικά πειράματα (έναν σεισμογράφο και έναν ανακλαστήρα λέιζερ για τη μέτρηση της απόστασης της Σελήνης από τη Γη).
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ




 ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. 
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΣ !!!