18 Μαΐου 2017

Σχολείο. Μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό



«Όταν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου συνεργάζονται 
με τους μαθητές του Δημοτικού» 
  
 Ο  στόχος του προγράμματος είναι η  δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών, για την εξάλειψη του άγχους  και της ανησυχίας των νηπίων για το αυστηρό πρόγραμμα του «μεγάλου σχολείου», η  επαφή του  με τα μεγαλύτερα παιδιά στο διάλειμμα και το δέος  προς τη Δ/νση του Δημοτικού. Για τον λόγο αυτό, επιλέγονται  δραστηριότητες, που προετοιμάζουν το νήπιο στην αρχή και στη συνέχεια με τη «συμμετοχική διαδικασία» του στο πρόγραμμα, εγκαθιδρύεται ένα αίσθημα σιγουριάς και αυτοεκτίμησης.
Επίσης στόχο αποτελεί  η γεφύρωση της ασυνέχειας των προγραμμάτων μεταξύ Νηπιαγωγείου και Δημοτικού καθώς και η «σύγκλιση» των προσδοκιών των γονέων και των δασκάλων απέναντι στον μαθητή.
Για τους παραπάνω λόγους και όχι μόνο και έπειτα από συνεννόηση με τη Δ/νση  του 2ου Νηπιαγωγείο Αλιάρτου, το Σχολείο μας την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, θα υποδεχτεί τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου όπου θα παρακολουθήσουμε το "ΜΙΝΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ".
Αυτό είναι μια πρώτη επαφή των μαθητών του Νηπιαγωγείου με τους μαθητές του Δημοτικού αλλά και μια πρώτη γνωριμία με τους χώρους του Σχολείου. 
Επίσης, με μεγάλη μας χαρά ενσωματώσαμε στο πρόγραμμα του εθελοντισμού που εκπονούμε. την εργασία " ΗΡΑΚΛΗΣ Ο ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ", που υλοποίησαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου. Η ομάδα του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ του 2ου Δημοτικού Σχολείου, είμαστε υπερήφανοι που η δική μας δουλειά πλαισιώνεται και από  την εξαιρετική δουλειά του Νηπιαγωγείου. Αυτή είναι η χαρά τής συνεργασίας και το "άνοιγμα " του Σχολείου προς τα έξω.
ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΜΕ ΜΑΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
 ΠΟΥ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ.