05 Απριλίου 2017

ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΑΓΚΥΡΑ"

ΔΕΥΤΕΡΑ 3/4/2017

Συνάντηση με τους δημιουργούς της σειράς "Το μπλοκάκι ενός UFO" Γιώργο Κωνσταντινίδη & Σωτήρη Μητρούση.

Στη συναντήση με τον συγγραφέα Γ. Κωνσταντινίδη και τον εικονογράφο Σ. Μητρούση, τα παιδιά έμαθαν τη διαδικασία της συγγραφής των βιβλίων της σειράς, τον τρόπο συνεργασίας ανάμεσα στους δύο δημιουργούς και το σεβασμό στα θέλω και τα πιστεύω του καθενός. Περισσότερο όμως από όλα έμαθαν για τη δύναμη της φιλίας.
Ζωντανό παράδειγμα οι δημιουργοί, που είναι φίλοι από το Λύκειο έως και σήμερα.
Στη συνάντηση με τα παιδιά ο κ. Σωτήρης ζωγράφιζε στα παιδιά, σε έναν λευκό πίνακα,  και ο κ. Γιώργος τούς παίζει βιολί. Τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια συναισθημάτων με τους δημιουργούς, με οδηγό τη ζωγραφική και τη μουσική.  Στο τέλος της συνάντησης τα παιδιά έδωσαν τις δικές τους ιστορίες, που οι δημιουργοί τις συλλέγουν για τα νέα βιβλία της σειράς "Το Μπλοκάκι ενός UFO". 

Ειδικότερα για την παρουσίαση του UFO4,  Η Οδύσσεια ενός UFO
Στην παρουσίαση του τέταρτου βιβλίου της σειράς ο συγγραφέας και ο εικονογράφος, με τη βοήθεια πινάκων που φέρνουν μαζί τους, παίζουν με τα παιδιά τρία παιχνίδια με θεματική από το ταξίδι του Οδυσσέα:
-      Έναν λαβύρινθο που προσπαθεί το παιδί να φτάσει στην Ιθάκη.
-      Βρες ποιους συνάντησε ο Οδυσσέας, όπου πρέπει μέσα από έναν πίνακα με μυθολογικούς ήρωες να βρουν αυτούς που βρέθηκαν στον δρόμο του Οδυσσέα.
-      Μία λέξη, σαν το παιχνίδι κρεμάλα, όπου οι συγγραφείς παροτρύνουν τους παίχτες να κάνουν λάθη ώστε να ολοκληρώσουν μια τριήρη, όπου ανά λάθος συντίθεται μπροστά τους. 
Έτσι με το πέρας της συνάντησης τα παιδιά, έχουν γνωρίσει αρκετά από το ταξίδι του Οδυσσέα, αλλά το σημαντικότερο είναι πως τους έχει διεγερθεί η περιέργεια να μάθουν ακόμα περισσότερα!
Πριν επισκεφτούν το σχολείο σας οι συγγραφείς σας στέλνουμε, μέσω email, αφίσα για την παρουσίαση και την επομένη της παρουσίασης νέα αφίσα με την φωτογραφία του σχολείου σας και τους ήρωες του βιβλίου να ευχαριστούν για την φιλοξενία. Η αφίσα αυτή κοινοποιείται και μέσω των σελίδων του UFO στο Facebook και του site της Άγκυρας, ώστε να δουν όλοι οι φίλοι του βιβλίου πως ήμασταν στο σχολείο σας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ
Η σειρά "Το Μπλοκάκι ενός UFO", απευθύνεται σε παιδιά 8-13 ετών.
Είναι μια σειρά βιβλίων με αληθινές ιστορίες. Μας τις έχουν αφηγηθεί παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο, στις επισκέψεις μας στα σχολεία τους, αλλά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 
Αυτές τις ιστορίες τις έχουμε τοποθετήσει μέσα σε μια παρέα. Την παρέα ενός παιδιού, που οι φίλοι του το φωνάζουν Ούφο. Όχι, κοροϊδευτικά. Όχι, παρενοχλητικά. Αλλά σαν ένα γλυκό παρατσούκλι, σαν αυτά που είχαμε κάποτε στα Ελληνικά χωριά. Παρατσούκλια που αργότερα έγιναν επίθετα (Κουτσοθανάσης, Μαστρογιάννης κ.τ.λ).
Αυτή η παρέα αποτελείται από αγόρια και κορίτσια. Παιδιά της εποχής μας που μιλούν την γλώσσα του σήμερα. Μια γλώσσα ζωντανή, που συνεχώς εξελίσσεται. Αυτήν καταγράφουμε στα βιβλία της σειράς Το Μπλοκάκι ενός UFO. Μέσα από τις φάρσες, γκάφες, παθήματα, ηρωισμούς, αγάπες και τα «θέλω», των παιδιών του σήμερα , ακούμε τη νέα γενιά να γελά. Να τραβάει μπροστά. Να αντιστέκεται στην φτήνια της εποχής.
Τα βιβλία της σειράς "Το Μπλοκάκι ενός UFO" έχουν "επίπεδα" ανάγνωσης. Επειδή ο στόχος της σειράς είναι ν' αγαπήσουν τα παιδιά τα βιβλία, τα κείμενα μας εξελίσσουν την αναγνωστική τους "διάρκεια". Δηλαδή, στο πρώτο βιβλίο της σειράς τα κεφάλαια έχουν από δύο έως τέσσερις σελίδες. Στο δεύτερο βιβλίο αυξάνονται σε τέσσερις με έξι. Με αυτό τον τρόπο, φτάνοντας στο τέταρτο βιβλίο της σειράς ένα παιδί μπορεί να διαβάσει και να κατανοήσει κεφάλαια των δεκαέξι και περισσότερων σελίδων.
Μέσα από τις σελίδες της σειράς, το παιδί θα διασκεδάσει μα και θα προβληματιστεί, αφού, ανάμεσα στις γκάφες τις φάρσες και τα παθήματα, υπάρχουν ιστορίες για το bullying, τον ρατσισμό, τον ερχομό ενός μικρότερου αδερφού, την απομόνωση, τη φιλοζωία και την οικογένεια. Έτσι διασκεδάζοντας, μαθαίνει για τις αξίες της ζωής.\
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Α΄, Β΄, Γ΄








 
 


 ΚΙ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑΚΙ  ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ


 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Δ΄,Ε΄ΚΑΙ ΣΤ΄






ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ
Τον συγγραφέα Γ. Κωνσταντινίδη 
και τον εικονογράφο Σ. Μητρούση
για την επίσκεψή τους στο Σχολείο μας και 
για το όμορφο έργο που προσφέρουν 
στους πολίτες του "αύριο".