07 Μαρτίου 2017

ΟΤΑΝ Ο ΟΡΦΕΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ

Μαθητές

Αν πηγαίνεις στο σχολείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο ή Λύκειο, αυτή η σελίδα είναι φτιαγμένη για εσένα. Για να σε βοηθήσει να κατανοήσεις την αξία της πνευματικής ιδιοκτησίας με απλό και διασκεδαστικό τρόπο.
Ο Ορφέας, το πολυτάλαντο χταπόδι, συγκέντρωσε εδώ όλο το υλικό που σε αφορά. Εδώ θα βρεις παιχνίδια, θα κατεβάσεις αφίσες και κόμικ, θα παρακολουθήσεις βίντεο με πρωταγωνιστή το χταπόδι και θα διαβάσεις τον οδηγό που θα λύσει πολλές από τις απορίες σου σε σχέση για την πνευματική ιδιοκτησία.
Ακολούθησε λοιπόν τον Ορφέα 
και καλή διασκέδαση!


ΟΤΑΝ Ο ΟΡΦΕΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ
Μια ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους σε σενάριο και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Ράππα, ετοίμασε ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας [ ΟΠΙ ] σε συνεργασία με το γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να διδάξει τα μικρά παιδιά την έννοια της πνευματικής ιδιοκτησίας, την ανάγκη προστασίας της, και να βάλλει σε σκέψεις γύρω από όλα αυτά τα μεγαλύτερα. Την παραγωγή έκανε η RAPPASfilms.

Ο Ορφέας ένα μικρό πολυτάλαντο χταπόδι, αφιερώνει όλο του το χρόνο για να δημιουργήσει έργα που δίνουν χρώμα στις ζωές όλων στον βυθό. Όλοι εκεί, με τα έργα του ντύνουν τις όμορφες στιγμές τους και αυτά μοιράζονται μεταξύ τους. Όμως κανένας δεν σκέφτεται ότι και το μικρό χταπόδι, που ομορφαίνει με τόσο κόπο τη ζωή τους έχει κι αυτό ανάγκες. Έτσι ο Ορφέας, πεινασμένος και νηστικός, αφήνει τις τέχνες και ζει όπως όλοι. Προσπαθώντας να καλύψει απλά τις δικές του ανάγκες. Και ο βυθός χάνει σιγά σιγά το χρώμα του και γίνεται γκρίζος… 
 Ο ΟΠΙ έχει δημιουργήσει επίσης ένα διαδικτυακό σχολείο για τα θέματα που αφορούν την πνευματική ιδιοκτησία σίγουρα χρήσιμο και για τα παιδιά αλλά κυρίως τους εκπαιδευτικούς. Ξεκινώντας την ενημέρωση γύρω από το πολύ σημαντικό αυτό θέμα από τα σχολεία.
 Σενάριο – Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ράππας
Μουσική και Ήχοι: Georges Bizet | Γιάννη Ράππα
Παραδοσιακή μουσική με Ούτι, τραγουδά ο Enrico Caruso και ακούγονται αποσπάσματα από κείμενα των Oscar Wilde και Γιώργου Σεφέρη

 Αφήγηση: Σταματίνα Ντούσκου
Animation: Παναγιώτης Ράππας
Μίξη ήχου και ηχητικά εφέ: Αντώνης Δελαπόρτας
Design: Παναγιώτης Ράππας | Μαρία Λίτινα | Νίκος Σταυρόπουλος

 Ο χαρακτήρας του Ορφέα βασίστηκε στο σήμα που έχει σχεδιάσει ο Νίκος Σταυρόπουλος για τoν ΟΠΙ και το copyrightschool

Παραγωγή: RAPPASfilms © 2016