12 Μαρτίου 2017

3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Ρομποτικής

Σήμερα Κυριακή 12/3/2017 η ομάδα ρομποτικής του Σχολείου μας διαγωνίστηκε  στη Λαμία στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής.

Σήμερα 12 Μαρτίου 2017 10.00 με 14.30  διεξήχθη  στο 3ο Γυμνάσιο Λαμίας, ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 παιδιών.
Αυτός ο διαγωνισμός αποτελεί την προκριματική φάση του 3ου Πανελληνίου Διαγωνισμού της WRO HELLAS που έχει θέμα, «Οχήματα και μεταφορές του αύριο». Ομάδες μαθητών αποτελούμενες από 3 έως 6 άτομα, από όλη την Περιφέρεια καλούνται με τα προτεινόμενα εκπαιδευτικά πακέτα να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα πρέπει να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού με τη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch.
Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν η Επιστημονική Ένωση Καινοτομίας & Συνεργασίας «Εργαστήρι STEM» και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.
Τα τελευταία τρία (3) χρόνια, περισσότεροι από χίλιους μαθητές όλων των βαθμίδων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πήραν μέρος σε αντίστοιχους Περιφερειακούς διαγωνισμούς, με συμμετοχή ορισμένων εξ αυτών στους Πανελλήνιους αγώνες. Σημαντική διάκριση πέτυχε πέρυσι το 1ο Δημοτικό Λαμίας κατακτώντας το βραβείο της «Καλύτερης παρουσίασης» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
 Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ 
ΒΟΓΚΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΜΠΑΡΔΩΣΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΜΠΑΡΔΩΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΠΑΡΔΩΣΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ
 
 Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στον παρακάτω υπερσύνδεσμο:
http://efthia.gr/%CE%BF%CF%87%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C/ 
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους γονείς τους και στον εκπ/κό της Πληροφορικής κο. Τσέλο Γεώργιο που εκτός από πληροφορική διδάσκει και ήθος στους μαθητές μας.
Με την παρουσία τους και μόνο στο διαγωνισμό μάς έκαναν υπερήφανους. 

Αγαπητοί γονείς,
Σύμφωνα με τη παιδαγωγική που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε στο Σχολείο μας,πιστεύουμε ότι  μέσα από τις δράσεις το παιδί καλλιεργεί το μυαλό, την καρδιά και το πνεύμα του μέσα στη συλλογικότητα, την ομάδα, τη σχολική κοινότητα. (παιδαγωγική Φρενέ)

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΝΑ  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 
ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ
 ΕΤΣΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΦΟΔΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!! 
Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 
ΚΙΤΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ