29 Μαρτίου 2017

Ένα γράμμα για το … Α2!




          Στα χνάρια του μαθήματος της γλώσσας «Ένα γράμμα για την Ιωάννα» οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α2 αποφάσισαν να στείλουν το δικό τους γράμμα.
Αρχικά λοιπόν γνώρισαν τα βασικά συστατικά ενός γράμματος, έμαθαν για την οργάνωση των μερών μιας επιστολής κι ασχολήθηκαν με τις φράσεις- κλειδιά, τους χαιρετισμούς και τις προσφωνήσεις, που χρησιμοποιούνται στο άνοιγμα και το κλείσιμο μιας επιστολής. Κατόπιν χωρίστηκαν σε ζευγαράκια αποστολέα- παραλήπτη κι επιχείρησαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους να συνθέσουν το πρώτο τους ουσιαστικά κείμενο εκτεταμένης γραπτής έκφρασης, μια δική τους φιλική επιστολή προς το πρόσωπο που είχαν επιλέξει. Οι επιστολές βέβαια εμπλουτίστηκαν με ζωγραφιές, αυτοκόλλητα κι ό,τι άλλο επιθυμούσε ο καθένας να συμπεριλάβει στο εγχείρημά του. Σειρά είχε η συγγραφή της διεύθυνσης στο φάκελο, με όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την ταχυδρόμησή του. 










Και φυσικά η δράση μας ολοκληρώθηκε με μία επίσκεψη στο ταχυδρομικό κατάστημα της περιοχής, όπου οι μαθητές πρώτα ξεναγήθηκαν κι ενημερώθηκαν για τα βήματα της συλλογής, της μεταφοράς και της διανομής επιστολών και δεμάτων από την ταχυδρομική υπηρεσία, ενώ τέλος προμηθεύτηκαν τα κατάλληλα γραμματόσημα, προκειμένου τα γράμματά τους να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, λίαν συντόμως, όπως μας ενημέρωσαν σχετικά οι αρμόδιοι υπάλληλοι.














Σχετικά με τη δράση μας αυτή οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διευθύντρια του σχολείου μας, κ. Κωνσταντίνα, για την εγκάρδια ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη, στη σχολική μας τροχονόμο κ. Κοβού, για τη βοήθεια της κατά τη μετακίνησή μας προς και από το ταχυδρομείο, καθώς και στο προσωπικό συνολικά του ταχυδρομείου, που με τόσο φιλική κι ευχάριστη διάθεση εξυπηρέτησαν τους μικρούς πελάτες.

Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ Α2΄ΤΑΞΗΣ
ΜΑΓΓΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ