25 Φεβρουαρίου 2017

Έτοιμοι για πέταγμα χαρταετού;

Το τριήμερο που καταφτάνει εκτός από πολύ γλέντι είθισται να έχει και εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Όσοι από εσάς είστε λάτρεις του υπαίθριου εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας, θα έχετε σίγουρα αρχίσει τις προετοιμασίες για τις ερχόμενες ημέρες εστιάζοντας μεταξύ άλλων στο πέταγμα του χαρταετού. Αν δεν έχετε αγοράσει ήδη έναν γιατί δεν σκέφτεστε να φτιάξετε έναν δικό σας;
 
Η Καλύτερη Ζωή ετοίμασε ήδη έναν οικολογικό χαρταετό και σας προτρέπει να κάνετε το ίδιο! Ό,τι θα χρειαστείτε είναι μεράκι, λίγο χρόνο μέσα το Σαββατοκύριακο, φύλλα εφημερίδας ή περιοδικών σε διάφορα χρώματα, 3 πηχάκια ξύλου ή 3 ξυλάκια καλαμιού, σπάγκο και λεπτό σύρμα, κολλητική ταινία και φυσικά εφημερίδες ή χρωματιστά χαρτιά για την ουρά του χαρταετού σας. Αν έχετε παιδιά ενθυρρύνετε τα να συμμετέχουν ενεργά στον σχεδιασμό του χαρταετού. Ιδέες θα βρείτε εδώ καθώς και άλλες πρωτότυπες εδώ αλλά και σ΄αυτό το διασκεδαστικό video (εσείς αντί για πλαστικό προτιμήστε ανακυκλώσιμα υλικά)
 
Κι όταν φτάσει η «μεγάλη μέρα», μην ξεχάσετε να έχετε κατά νου όλα όσα πρέπει για να αποφύγετε κινδύνους ηλεκτροπληξίας και διακοπής παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή. Αν έχει πολύ αέρα και κυρίως αν τα παιδιά σας αναλάβουν το πέταγμα του χαρταετού, είναι καλό να τα επιβλέπετε διαρκώς. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα μέρη που έχουν ηλεκτροφόρα καλώδια. Αν ωστόσο ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια, για λόγους ασφαλείας  δεν πρέπει να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον με τον σπάγκο ή  με τη χρήση άλλων αντικειμένων. Πρωτίστως, αποφύγετε να ανεβείτε πάνω σε στύλους ηλεκτρικού ρεύματος ή σε άλλα σημεία που είναι κοντα σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος. Σε περίπτωση ανάγκης, ειδοποιήστε αμέσως τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
 
Αφήνοντας πίσω το μέρος που επισκεφτήκατε, μην αμελήσετε να μαζέψετε τυχόν απορρίμματα. Κι αν σπάσει ο χαρταετός εννοείται ότι δεν τον αφήνετε εκεί που κατέπεσε, αλλά τον μαζεύετε είτε για να τον φτιάξετε (η καλύτερη επιλογή) ή να τον πετάξετε στα σκουπίδια (ή στην ανακύκλωση αν είναι φτιαγμένος από ανακυκλώσιμα υλικά). Φροντίστε να αφήσετε τον χώρο όπως τον βρήκατε και προτρέψτε τα παιδιά να αναλάβουν τη συλλογή αντικειμένων που είναι προς ανακύκλωση! Θυμηθείτε ότι η φύση είναι το σπίτι μας!
 Καλό τριήμερο!