12 Ιανουαρίου 2017

Καιρικό φαινόμενο Αριάδνη

Αριάδνη: Η γυναίκα που έδωσε το όνομά της στην φετινή κακοκαιρία.

Καιρικό φαινόμενο Αριάδνη 

Το καιρικό φαινόμενο «Αριάδνη», είναι φαινόμενο πολικού ψύχους που άρχισε να εμφανίζεται στην Αρκτική την 3η Ιανουαρίου του 2017 και συνέχισε να αναπτύσσεται απο τις 5 Ιανουαρίου. Προκάλεσε τον θάνατο συνολικά 60 ατόμων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η ενίσχυση του φαινομένου αυτού προήλθε απο την υψηλή γεωγραφική συμπίεση που υπήρχε στην ευρύτερη περιοχή. Το όνομα του φαινομένου είχε δοθεί απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, προερχόμενο απο την μυθική κόρη του Βασιλιά Μίνωα, Αριάδνη. 

Γιατί ονομάστηκε Αριάδνη το κύμα κακοκαιρίας – Οι μετεωρολόγοι εξηγούν: Αναρτήθηκε στο meteo.gr ανακοίνωση από τους μετεωρολόγους του Αστεροσκοπείου, στην οποία εξηγούν, εκτός των άλλων, γιατί αποφάσισαν να ονομάσουν Αριάδνη το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την χώρα. Όπως εξηγούν, τα ονόματα που δίνουν σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα γίνεται προκειμένου να γίνεται πιο αποδοτική η μετάδοση της πληροφορίας στους πολίτες.
Από τις αρχές του 2017 αποφασίσαμε να δίνουμε ονόματα σε διαταραχές οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν καιρικά φαινόμενα με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι γίνεται πιο «αποδοτική» η μετάδοση της πληροφορίας στους πολίτες ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.

Τα 50 πρόσωπα της "Αριάδνης"

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΑΔΝΗ
 ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ ΟΜΟΡΦΕΣ 
ΑΛΛΑ
 ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!!!