Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 - Γιορτάζει το σχολείο

ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ - ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ- ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 Πολλούς μεγάλους Ιεράρχες έχει η Εκκλησία μας. Ξεχωριστά όμως γιορτάζει τρεις: Το Μέγα Βασίλειο το Γρηγόριο  Θεολόγο (Ναζιανζινό) και τον Ιωάννη το Χρυσόστομο.

Καθένας έχει τη δική του γιορτή, αλλά και τους τρεις μαζί τούς γιορτάζουμε στις 30 Ιανουαρίου, γιατί έχουν πολλά κοινά γνωρίσματα: Ζούσαν απλή ζωή χωρίς πολυτέλειες. Αφιέρωσαν τη ζωή τους στους φτωχούς συνανθρώπους τους και στους δυστυχισμένους. ήταν και οι τρεις σοφοί. Αγάπησαν τα γράμματα και τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων.
Έγιναν μεγάλοι - πολύ μεγάλοι - δάσκαλοι, πραγματικοί φωστήρες. Αλλά και σπουδαίοι ρήτορες. Για τη σοφία τους και την καλοσύνη τους, ο λαός τους εκτιμούσε και τους αγαπούσε.
Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή των δασκάλων και των μαθητών, των σχολείων και των γραμμάτων, των βιβλίων και της μάθησης.
Τι κι αν πέρασαν τόσα χρόνια από τότε που έζησαν: Το παράδειγμά τους είναι πάντα νέο, πάντα φωτεινό για να μας δείχνει το δρόμο.
Είναι  επίσης γνωστό  ότι   οι φωτισμένοι  αυτοί Ιεράρχες έκαναν σε  μεγάλο  βαθμό φιλανθρωπία  και ανακούφιζαν από την δυστυχία χιλιάδες  ανθρώπους.
Σήμερα με την βοήθεια  του θεού και την εθελοντική προσφορά εκατομμυρίων ανθρώπων  υπάρχει  φωνή ελπίδας  και ανθρωπιάς  από το παγκόσμιο εθελοντικό κίνημα για τους δυστυχισμένους και τους κυνηγημένους  σε παγκόσμιο επίπεδο συνανθρώπους  μας.  Εθελοντισμός σημαίνει αγάπη ψυχής ,προσφορά ,αλληλεγγύη.  Ο εθελοντισμός  δεν διδάσκεται είναι  συναίσθημα.   Ο εθελοντισμός είναι πλέον κοινωνικό φαινόμενο που αλλάζει όψη  και μεθόδους ενώ ακολουθει τις εξελισσόμενες  κοινωνικές απαιτήσεις  κάθε εποχής και αποτελεί ως γνωστόν συμπλήρωμα στο  ελλειμματικό κοινωνικό κράτος.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΜΟ 
ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ 
ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!