08 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Στο Σχολείο μας, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, η κα. Βαβουλίδου Στυλιανή, εκπ/κός του Τμήματος Ένταξης έκανε παρουσίαση στους μαθητές για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.



Πάλι καλά που υπάρχουν και οι Παγκόσμιες Ημέρες για να μας θυμίζουν πού και πού τα αυτονόητα: Ότι είμαστε άνθρωποι, ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλους τους ανθρώπους ως ίσους προς εμάς, χωρίς να κάνουμε διακρίσεις, γκρεμίζοντας τα όποια στερεότυπα ή φραγμούς που «αγκυλώνουν» στο πέρασμα του χρόνου!
          Το Σάββατο, λοιπόν, 3 Δεκεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) , τονίζοντας , αρχικά πως αυτό το Α στη λέξη ΑΜΕΑ δεν σημαίνει Αόρατοι άλλα Άτομα, όπως Εσύ και Εγώ. Άτομα με ίσες ευκαιρίες στην υγεία και την εκπαίδευση, Άτομα που έχουν τις ίδιες δυνατότητες για προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη, Άτομα με ευαισθησίες, ικανότητες και ταλέντα.
 3 Δεκεμβρίου: Ημέρα όχι τυχαία μιας και από το 1992 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ, αφιερώνοντας την ημέρα αυτή στα Άτομα Με Αναπηρία (όρος που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2008, μιας και μέχρι τότε χρησιμοποιούνταν ο όρος « Άτομα με Ειδικές Ανάγκες»).


 
 




«Τα γυαλιά της διαφορετικότητας» είναι μια σύντομη ταινία κινουμένων σχεδίων του Προγράμματος Επιχορήγησης ΜΚΟ του ΕΟΧ για την Ελλάδα Είμαστε όλοι Πολίτες. Μέσα από την ιδέα των «αόρατων ανθρώπων» γύρω μας, αυτών που όλοι μας συχνά επιλέγουμε να αγνοούμε, η ταινία προσπαθεί να δείξει ότι η αποδοχή της διαφορετικότητας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στάσης ενός ενεργού πολίτη.
 Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ 
ΒΑΒΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ