25 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ


​Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Φωτόγραμμα θα υλοποιήσει
​στις 17/10/2016 ​
εκπαιδευτικές προβολές διαδραστικού κινηματογράφου για το σχολείο μας!!!
 Τι είναι ο διαδραστικός κινηματογράφος;

Είναι μια καινοτόμος εκπαιδευτική δράση, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα εκπαιδευτικών, με εμπνευστή τον εκπαιδευτικό  και σκηνοθέτη Δημήτρη Τσίρο, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του εκπαιδευτικού  μη κερδοσκοπικού οργανισμού Φωτόγραμμα. Πολύτιμη ήταν η συνεργασία γνωστών ηθοποιών όπως  ο Άκης Σακελλαρίου, η Θέμις Μπαζάκα, η Ανέζα Παπαδοπούλου, η Ναταλία Δραγούμη, η Κατερίνα Τσάβαλου, η Τζένη Θεωνά, ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, η Κατερίνα Γερονικολού, ο Πάνος Βλάχος, ο Σωκράτης Πατσίκας, ο Σταύρος Κανελλίδης .
Επίσης πολύτιμη ήταν συνεργασία αξιόλογων τεχνικών και ανθρώπων του κινηματογράφου.
Η  καινοτόμος εκπαιδευτική δράση του κινηματογράφου έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια της ψυχαγωγικής εκπαίδευσης ,της συμμετοχής των μαθητών και τις εφαρμογές της τεχνολογίας και της τέχνης στην εκπαίδευση. Αποτελείται από μια σειρά έξη σύγχρονων, πρωτότυπων, εκπαιδευτικών, διαδραστικών κινηματογραφικών ταινιών. Με την εφαρμογή ειδικά επεξεργασμένων προγραμμάτων (software) και πολυμέσων (multimedia) οι ταινίες αυτές επιτρέπουν στους μαθητές να αλληλεπιδράσουν διαδραστικά.
Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικότερα από τις ιστοσελίδες www.fotograma.gr  και
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου  www.e-yliko.gr.
Έτσι λοιπόν:
1)Οι τάξεις Α΄και Β΄θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μαθαίνω να αγαπώ τον Άνθρωπο» Ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης. Πρωταγωνιστούν: η Τζένη Θεωνά και οι μικροί Αποστόλης Γεωργίου και Ερμίρα Λέκκα.
 
2)Οι τάξεις Γ΄και Δ΄θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 
 « Άγρια Ζώα της Ελλάδας» Οικολογία –Περιβάλλον.
Πρωταγωνιστούν: Άκης Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη, Κατερίνα Τσάβαλου, Σωκράτης Πατσίκας
 
3)Οι τάξεις Ε΄και ΣΤ΄θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
 «Αρχαία Ελλάδα» Πολιτισμός. Πρωταγωνιστούν: Θέμις Μπαζάκα, Βασιλική Καρρά.