16 Μαΐου 2016

Μεγάλη προσφορά για όλους τους μαθητές της Δ΄, Ε΄και ΣΤ Δημοτικού


 Ένα βιβλίο δώρο σε κάθε μαθητή! Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου, στις 2 Απριλίου οι εκδόσεις Gutenberg χάρισαν σε όλους τους μαθητές της Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικού μια ιστορία της σειράς Πέντε φίλοι. 
Μετά από απαίτηση πολλών γονιών, που αγάπησαν το διάβασμα ακολουθώντας τους Πέντε φίλους στις περιπέτειες τους η σειρά της Enid Blyton μόλις επανακυκλοφόρησε και μπορούν να την ξαναχαρούν μαζί με τα παιδιά τους!
Η διαδικασία για να γνωρίσουν οι μαθητές τους Πέντε φίλους ήταν απλή:
    Κάθε διευθυντής σχολείου μπήκε στην σελίδα της Gutenberg
    Βρήκε το σχολείο του.
    Συμπλήρωσε  τον αριθμό αντιτύπων που χρειάζεται κάθε τάξη.
    Το βιβλίο Οι Πέντε Φίλοι στο Λόφο του Μπίλικοκ στάλθηκε για να μοιρασθεί στους μαθητές. Εντελώς δωρεάν. 
Ένα δώρο με νόημα. Να αγαπήσουν τα παιδιά το καλό βιβλίο. Να περάσουν ωραία μαζί του. Να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους μακρύτερα από όσο η εξάρτηση από την οθόνη και την εικόνα μπορεί να τα οδηγήσουν.
Περιπέτειες συναρπαστικές· χωρίς βία. Με την υπογραφή της Enid Blyton που ψηφίζεται σταθερά, εδώ και χρόνια, σε σχετικές έρευνες, ως η πιο αγαπημένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων σ’ ολόκληρο τον κόσμο.
Πειρατές, κατάσκοποι, θησαυροί, αστυνομικά μυστήρια. Οι πέντε φίλοι έχουν μεταφρασθεί σε 54 γλώσσες, έχουν γίνει ταινίες, θεατρικά έργα, σειρά κινουμένων σχεδίων, έναυσμα για ποικίλες δραστηριότητες φιλαναγνωσίας αλλά και πολλά παιχνίδια σε παιδικές παρέες.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ !!!