21 Απριλίου 2016

ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ!!!

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ 
κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ κ. ΤΣΑΜΗ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ
ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
"ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ"
Για το πρόγραμμα μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο έγινε αρχικά μία προετοιμασία στην τάξη , στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χώρο του Γυμνασίου της Αλιάρτου και τέλος ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές για τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη.
Κατά την προετοιμασία, οι μαθητές συζήτησαν με τις δασκάλες τους και στη συνέχεια κατέγραψαν στο σχετικό φυλλάδιο τι περιμένουν και τι φοβούνται από την εισαγωγή τους στο Γυμνάσιο, καθώς και απορίες σχετικές με τη διαδικασία μάθησης, τις διαφορές με το Δημοτικό, τις απουσίες ,τους καθηγητές , κ.ά. Έπειτα έγινε προβολή ενός power point μέσα στην τάξη το οποίο περιείχε ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους που αφορούν την καθημερινότητα και τους κανόνες της «νέας» σχολικής ζωής του Γυμνασίου.
Στη συνέχεια κατέγραψαν τα συναισθήματα τους, θετικά και αρνητικά, σχετικά με την αποχώρησή τους από το Δημοτικό και την ένταξή τους στο Γυμνάσιο και ζωγράφισαν πώς φαντάζονται τον εαυτό τους τα επόμενα τρία χρόνια στη βαθμίδα του Γυμνασίου αλλά και εφόδια που πήραν απ’ το Δημοτικό. Τέλος, έκαναν την ακροστιχίδα του Γυμνασίου με λέξεις που τους παραπέμπουν εκεί, καθώς και την ακροστιχίδα της λέξης Μετάβαση με λέξεις- συναισθήματα που αφορούν την νέα αλλαγή στην ζωή τους. Με αυτόν τον τρόπο τονίσαμε και συζητήσαμε πως όλα τα συναισθήματα είναι αποδεκτά, ακόμα και τα αρνητικά, αφού χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ένας κύκλος κλείνει και ένας καινούργιος ανοίγει.
Κατά την επίσκεψη εκεί, αφού έγινε αρχικά συνεννόηση με το Γυμνασιάρχη, τα παιδιά μαζί με τις εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια του σχολείου, μεταφέρθηκαν στο χώρο του Γυμνασίου. Εκεί, μας υποδέχτηκαν ο Γυμνασιάρχης και ένας ακόμη εκπαιδευτικός οι οποίοι μας ξενάγησαν σε όλες τις αίθουσες του σχολείου. Τα παιδιά είχαν μια πρώτη εξοικείωση με τον εσωτερικό χώρο και τους κανόνες λειτουργίας του σχολείου, γνώρισαν κάποιους από τους καθηγητές και περιηγήθηκαν στο προαύλιο.
Κατά την επιστροφή στο χώρο του σχολείου τους, συζήτησαν στην τάξη και κατέγραψαν στο φυλλάδιο τις εντυπώσεις τους από την επίσκεψη.





ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ
ΤΟΝ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑ (ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ)
ΤΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ... ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ!!!

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ, Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΜΩΡΑ - ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ! 
ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ !!!