14 Φεβρουαρίου 2016

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής

Το σχολείο μας, με βάση τα νέα προγράμματα σπουδών και τις αλλαγές στη διδασκαλία του μαθήματος της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας, θα εφαρμόσει το Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής, για όλους τους μαθητές του Σχολείου μας στις 7 Μαρτίου 2016.
Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Λιάνα Δενεζάκη, η οποία σε συνεργασία με τους  εκπαιδευτικούς των τάξεων θα μυήσει  τους μαθητές μας στα μυστικά της συγγραφής κειμένων, διηγημάτων και βιβλίων. Η δημιουργική γραφή αποκαλύπτει στους μαθητές τους μηχανισμούς συγγραφής και κατασκευής ενός κειμένου. Τους δείχνει στην πράξη πόση σημασία έχει η επιλογή του χρόνου της αφήγησης, η οπτική γωνία, η επιλογή της κατάλληλης λέξης, αλλά και η σημασία ενός κόμματος σε μια φράση. Τα παιδιά κατανοούν βαθύτερα τους μηχανισμούς συγγραφής και πρόσληψης ενός κειμένου, τα πολλαπλά συγγραφικά στάδια, αλλά και τις πολλαπλές αναγνωστικές προσεγγίσεις.

7 Μαρτίου 2016
ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
1)ΜΟΛΥΒΙΑ
2)ΧΑΡΤΙΑ
3)ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΙΛΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ,
 ΠΟΛΛΗ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, 
ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ ΗΣΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗΣ!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ!!!
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΝ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!

 

ΚΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ...

Η Λιάνα Δενεζάκη γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά θα προτιμούσε να είχε γεννηθεί σε ένα καράβι με πολύχρωμα πανιά, όπως αυτά που αρμενίζουν τ' αστέρια.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ κ. ΛΙΑΝΑ