22 Μαρτίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

22 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Το 1993 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την 22η Μαρτίου ως την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Νερού. 22 χρόνια μετά, η Παγκόσμια Ημέρα Νερού γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο εφιστώντας την προσοχή, κάθε χρονιά, σε κάποιο διαφορετικό θέμα, σχετικό με τους υδάτινους πόρους.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον εορτασμό του νερού ως πηγή ζωής! 
Είναι μια καλή αφορμή για να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη διαφορά για εκείνα τα μέλη του παγκόσμιου πληθυσμού που υποφέρουν από έλλειψη νερού. Είναι μια μέρα που μας δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε σχετικά με το πώς διαχειριζόμαστε το νερό, αλλά και το τι μπορεί να κάνει ο καθένας προσωπικά για να επιτύχει την εξοικονόμηση του.
Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της UNICEF (στη Νέα Υόρκη, 20 Μαρτίου 2015) :«Η πρόσβαση σε πόσιμο νερό ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας», δηλώνει η UNICEF εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, αλλά για 748 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, η πρόσβαση και μόνο σε αυτό το ζωτικό αγαθό εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση.
«Η ιστορία της πρόσβασης σε πόσιμο νερό από το 1990, είναι μια ιστορία τεράστιας προόδου απέναντι σε απίστευτες δυσκολίες», δήλωσε ο Sanjay Wijesekera, Επικεφαλής των Παγκόσμιων Προγραμμάτων Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Υγιεινής της UNICEF. «Αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν. Το νερό είναι η πεμπτουσία της ζωής και όμως, τα 3/4 του ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων – κυρίως οι φτωχοί και πιο περιθωριοποιημένοι – ακόμα και σήμερα στερούνται αυτό το πιο βασικό ανθρώπινο δικαίωμα».
Το σχετικό poster:
Tι μπορείς να κάνεις εσύ σε προσωπικό επίπεδο; Να σέβεσαι το νερό ως πολύτιμο πόρο ζωής, και να μην το σπαταλάς άδικα κι ανούσια. Όσο περνά από το χέρι σου, προσπάθησε να εξοικονομείς νερό καθημερινά, δείχνοντας έτσι το σεβασμό σου στην αξία του, αλλά και την έντονη κοινωνική σου συνείδηση.


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ...








ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ Ε΄2 ΤΑΞΗΣ

ΚΙΤΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ