21 Μαρτίου 2018

21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού! - Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down 2018 - Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

 21 Μαρτίου σήμερα και γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού !
Ο ρατσισμός είναι ένα εντονο κοινωνικό φαινόμενο που πλήττει τις κοινωνίες των ανθρώπων ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί και αφορούν ακραία, ρατσιστικά φαινόμενα ενάντια σε ανθρώπους που δεν έφταιξαν ποτέ σε τίποτα και κρίνονται μονάχα από την εμφάνιση τους και την καταγωγή τους!
Ο κάθε άνθρωπος που ζει πάνω στον πλανήτη έχει τα διακιώματα του και πρέπει να μη δέχεται κανένα είδος διάκρισης! Τα ανθρώπινα διακιώματα και οι μη-διακρίσεις είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι στο δίκαιο που αφορά τους ανθρώπους! Σύμφωνα με το άρθρο 1 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια!
 Η 21η Μαρτίου είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down, όπως ορίστηκε από τον ΟΗΕ, για την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της διεθνούς κοινότητας για τα άτομα με το σύνδρομο Down. Το σύνδρομο Down είναι μια φυσική χρωμοσωμική διευθέτηση, υπήρξε ανέκαθεν κομμάτι της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, σε όλο τον κόσμο και συχνά έχει ως αποτέλεσμα ποικίλες επιδράσεις στα μαθησιακά στυλ, στα φυσικά χαρακτηριστικά ή στην υγεία.
 Η Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου.

  Η αρχική έμπνευσή της ανήκει στον Έλληνα ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, ο οποίος το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη μέρα γι' αυτό.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ
ΚΙΤΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ